Vestergade 3 er ifølge BBR-oplysninger opført 1921. Her har der bl.a. har været møbeludsalg, manufaktur- og trikotage- forretning, bank, gavebutik, frisør, ejendomsmægler, jagtbutik og fra maj 2012-13 Auning PC Service. I dag er der genbrugsbutik.
På 1. sal lå Saltofte Shipping fra 2004 til 2018. Firmaet er etableret i 1980 af skibsmægler Mogens Saltofte Larsen. I december 2018 flyttede Mogens Saltofte Larsen firmaet hjem på privat adressen i Auning.
I februar 2014 flyttede Genbrugsen fra Østergade 17 til Vestergade 3.
Døren males hvid engang efter 2014.
Den Grønne frisør da den holdt til i lokalerne.
Den fint malet dør er desværre fortid.
Djurslands Jagt Center startede her på adressen.
Steen Jensen har også haft sin butik Auning PC Service her.
Foto fra 1991 med JE Ejendomme i lokalerne.
I 1975 åbnede Handelsbanken sin filial i Vestergade 3
Derved fik Auning sit tredje pengeinstitut, og det skete under stor festivitas og med musik i gaden.
Handelsbanken åbnede sin filial der, hvor tidligere manufakturhandler Prebensen havde forretning. Banken har ombygget ejendommen, som blev købt af Prebensen i 1974, til lyse og venlige lokaler.
Facaden blev også lavet om, men det skete uden at ændre ret meget i gadebilledet. De smukke gamle mure blev bevaret, og der blev indsat nye vinduer og nyt indgangsparti, som falder smukt ind i gadebilledet uden at virke dominerende.
Da Handelsbanken åbnede sin nye filial, skete det i erkendelse af, at man nu åbnede i Gardernes By, derfor havde Handelsbanken arrangeret sig med en garde, nemlig Ebeltoft Garden, som musicerede i Aunings gader tirsdag i forbindelse med Landsgardestævnet.
I løbet af tirsdagen strømmede det ind i Handelsbanken med lykønskninger og hilsener fra nær og fjern, og Handelsbanken kvitterede ved at byde de mange besøgende på lidt at styrke sig på, ligesom der var blomster til de første damer, der besøgte bankens nye lokaler.
Ebeltoft Garden var atter på besøg i »Gardernes By Auning«, og den populære garde vakte atter begejstring i samme målestok som den gjorde det ved Landsgardestævnet i 1974.
Om Signe og Ejvind Prebensens forretning 1932-1974
Ejvind Prebensen var udlært i Silkeborg og kom til manufakturhandler Chr. Stampe, Torvegade 6 som kommis omkring 1928. I 1932, da Signe - datter af Postbud og Skomager Jens Mikkelsen, Auning - og Ejvind Prebensen ville giftes, gik Ejvind Prebensen til Chr. Stampe og bad om lønforhøjelse. Dette blev afslået og Ejvind Prebensen meddelte herefter, at han ville starte for sig selv. Ejvind Prebensen gik til Folkebanken for Rougsø og Sønderhald Herreder for at bede om et opstartslån. Dette blev afslået (Chr. Stampe sad i bankens bestyrelse).
Ejvind Prebensen lånte i stedet 500 kr. af sine brødre og startede forretning i 1932 i lejede lokaler i Kirkegade 3. Ejvind Prebensen skabte sig en kundekreds bl.a. ved at køre ud til gårdene med sine varer, medens Signe passede forretningen, ofte indgik de to et væddemål om hvem der havde haft størst omsætning på dagen.
Parret havde forretningssans, og i 1935 flyttede forretningen til bedre lokaler hos sadelmager Andersen i Vestergade 4. I 1940 købte Ejvind Prebensen Vestergade 3 af møbelfabrikant Robert Jensen. Købet var betinget af, at Robert Jensens mor kunne bo til sin død i den ene af lejlighederne på 1. sal. Det var på denne adresse, at Ejvind Prebensen blev en virkelig konkurrent til Chr. Stampe og hans efterfølger, sønnen Ejvind Stampe. I 1952/53 blev forretningen bygget radikalt om, og familien Prebensen flyttede ind i en nyindrettet lejlighed i den vestlige del af bygningen.
Ejvind Prebensen havde fra 1950’erne kunder over et større geografisk område og valgte derfor at annoncere i Rougsø-Sønderhald Herreders Folkeblad. Dette var ikke velset af bogtrykker Ejnar Thuesen Johansen, som drev Folkeblad For Djursland. Thuesens avis udkom dengang i et mindre geografisk område end Rougsø-Sønderhald Herreders Folkeblad. Denne lille tvist bevirkede øjensynligt, at Ejnar Thuesen Johansen valgte ikke at nævne Ejvind Prebensen i sin bog ” Ohning gu’ bejr’et” da den udkom i 1992.
I 1974 solgte Ejvind Prebensen ejendommen Vestergade 3 til Handelsbanken, som på dette tidspunk ønskede at etablere sig i Auning. Handelsbanken betalte kontant og Signe og Ejvind Prebensen købte hus på Lærkelunden 4. Her boede de til deres død. Ejvind Prebensen døde 88 år gammel i 1992. Signe Prebensen blev 93 år og døde i 2000. Signe og Ejvind Prebensen fik 3 børn: Bodil, Knud og Kirsten.
Knud Prebensen fortæller: Mine forældre Signe og Ejvind Prebensen drev den førende manufaktur- og trikotageforretning i Auning igennem en menneskealder fra Vestergade 3.
Ovenover mine forældres privatbolig i Vestergade 3, boede H.C. Jensen med frue. Han blev også kaldt HC Formbrændsel Jensen, idet han med sin hestevogn betjente kunder med briketter og formbrændsel. HC med frue drev tidligere en købmandsforretning i Lystrup, men måtte opgive denne.
H. C. Jensen havde iøvrigt en overgang knallertudlejning fra boligen. Han var i besiddelse af 1 stk dansk produceret Wooler knallert.
Fru HC var iøvrigt søster til Ejvind Stampe, der drev byens anden manufakturforretning, Torvegade 6. Smalhals gjorde at fru HC startede et etmands - rettere et etkvindes slipserenseri i sit køkken, Vestergade 3.
Der har været en hel del pensionater i byen. Her et foto fra Katrines Pensionat, Vestergade 3, engang i 1940’erne. Når virksomhederne og butikkerne holdt middagspause, valfartede mange unge mænd, som ikke havde familie i byen, til pensionaterne for at få middagsmad. Flere pensionater kunne også give logi til de unge mænd, der kom til byen for at arbejde.
I 1876 byggede bagermester Oskar Axel Janus Nielsen dette hus med bageri. Huset nedbrændte i 1921. På den nedbrændte grund blev opført det nuværende hus hvor Genbrugsen har ligget siden 2014. Efter branden byggede Oskar Axel Janus Nielsen et nyt bageri, Vestergade 10 - over på den anden side af vejen.
Bagermesteren er nærmere beskrevet herunder.