Kirkegade
Kirkegade er en af de ældste gader i Auning. Det var den naturlige forbindelsen fra syd mod kirken og den gamle landsby omkring skolen og kirken.
Hop frem til en bestemt adresse på Kirkegade her:
Kirkegade 1 Møntvaskeriet
Kirkegade 2 Foersom
Kirkegade 3 Stofbixen
Kirkegade 5 Berings hus
Kirkegade 6 Kjeld Holm
Kirkegade 8 Kæmnerkonteret
Kirkegade 9A Kødudsalget
Kirkegade 9D Missionshuset
Kirkegade 11A Sygeplejerske bolig
Kirkegade 13 Poul Søgaards gård
Kirkegade 15 Slik Olga
Kirkegade 18 Dagny Kvist
Kirkegade 19 Det gamle Hospital
Kirkegade 21 Blomsterdalen
Gamle postkort med Kirkegade som motiv
Kirkegade fra efter jernbaneoverskæringen med udsyn i nordlig retning. Missionshuset ses i venstre side. Bygget 1915.
Hjørneejendommen i højre side er Kirkegade 8, hvor byens første kæmner boede. Billedet er fra perioden 1907-1915.
De 5 børn på billedet er fra højre: Metha Jepsen, datter af snedker Bering, Sigrid Foersom, datter af købmand Foersom, Kristian eller Henrik Mikkelsen, søn af post Mikkelsen, Carla Jensen og Mary Steffensen, døtre af snedker Bering.
Kirkegade set fra udmundingen til Vestergade. Bemærk hvor lavt grusvejen ligger i forhold til i dag.
Nye huse, der binde Auning landsby sammen med stationsbyen. Billedet er fra perioden 1900-1907.
Her et af de ældste fotos af Kirkegade. Der er kun bygget på højre side af vejen, så det er ihvertfald fra før 1925, hvor Kirkevej 9 bliver bygget på den anden side af vejen. Sønderhald Egnsarkiv har dateret billedet til 1908.
Bemærk jernbanen i forgrunden og bommene i højre side af billedet. I baggrunden ses Porsbakkernes kendte profil. Fotografen har stået der hvor SuperBrugsen i dag ligger.
Kirkegade set fra udmundingen til Vestergade.
Jernebaneoverkørslen i Kirkegade
Kirkegade 1
Møntvaskeriet, Kirkegade 1 (eller Vestergade 10) blev revet ned i 2017 da arbejdet med den nye busterminalen og det nye Bytorv tog sin begyndelse.
Herunder er der en lille billedserie inde fra det gamle møntvaskeriet.
Huset er oprindelig bygge som et bageri. Senere fungerede det som et brødudsalg. Luftfotografiet er fra 1960.
Dette foto af bageriet må være mere end 100 år gammelt.
Kirkegade 2
Købmandsgården Kirkegade 2 fra 1914, fremstod med forretningslokaler og udbygninger som en af de største købmandsgårde i Auning.
Sådan ser den tidligere købmandsgård i 2017. Ejendommen er i 2017 købt af Knud Dahl Andersen.
Annonce fra Auning Garn & Broderi i 1977.
Den sidste forretning på adressen var Auning Garn & Broderi.
Omkring 1927 overtog købmand og hestehandler J. C. Jensen Kirkegade 2. Efter få år forpagtede han købmandsgården ud til forskellige købmænd, men bliver boende i den ene del af huset. Den sidste forpagter var Købmand Hallberg Christensen.
Halberg havde bl.a. Tuborg depot. Han kørte i en meget velholdt lysegrå Ford Taunus 17M stationcar fra 1960. Han lukker butikken i 1972.
I 1972 køber Ingelise og John Pedersen ejendommen og starter firmaet, Galvano-plast, i huset bag butikken. Senere lejer Brugsen butikken udstilling af hårde-hvidevarer.
I 1975 køber Susanne og Tage Christensen ejendommen. Susanne starter her forretningen “Garn og broderi”. Sælger ejendommen i 2015.
Hvad står der på denne gavl? (øverste foto)
Dette spørgsmål fik Auning Bymuseum for omkring et års tid siden. Men vi kunne desværre ikke hjælpe. Selv folk, som har boet i byen siden deres barndom, kunne ikke hjælpe. Det forblev en gåde, hvad budskabet på gavlen handlede om. Teksten står på gavlen af baghuset til Kirkegade 2. Kun når væggen er våd kan man ane nogle flere bogstaver, men ikke nok til at det har givet mening. I en anden forbindelse, blev et fotografi fra 1931 af den nedbrændte møbelfabrik i Middelgade studeret nærmere (nederste foto). I højre side blev spottet en tekst. Det kunne faktisk godt være den samme gavl, med det ulæselige budskab. Nogle af de læselige bogstaver passede med bogstaverne på det gamle foto fra 1931. Auning Bymuseum har en liste over hvem der har haft de første 100 telefonnumre i Auning. Denne liste viste sig at indeholde løsningen. I 1924 stod Auning Materialhandel ved Reinholdt Erichsen opfør med telefonnummer 38. Så på gavlen har der stået: Auning Materialhandel Reinholdt Erichsen I 1935 bliver ejendommen overtaget af købmand Hallberg Christensen. Herefter er gavlreklamen blevet fjernet eller fået lov at forfalde. Ikke mærkeligt, at ingen har kunne huske teksten, som formodentlig kun har været ”aktiv” fra 1924 til 1935.