Auning IF Fodbold Logen 2024:
Den spæde start
Ungdomshold og talentturnering
Seniorfodbold
Oldboyshold
Portrætter af logens medlemmer
Årsoversigt IF Fodbold
Milepæle for Auning IF Fodbold
Kurt og Torben om pokalkampen i 77
Æresmedlem Laurits Pedersen
Træner Oskar Andersen
Træner Anders Andersen
Hvor lå fodboldbaner i Auning?
Scrapbøger
Velkomsten til det første møde i logen den 21. marts 2024.
Ka´ du så huske dengang?
Klip fra Nyhedsbrevet Stort & Småt nr. 27
“At sidde 12 mænd i et omklædningsrum, kun iført under-fræsere og med sætningen: “Kan du så huske dengang? ” som den mest benyttede sætning. Det er da fantastisk. Duften af deo, våd hund og støvler, der har ligget i tasken i fem måneder. Det er ganske enkelt mandehørm i verdensklasse”.
Kort og godt. Det er det som Kurt Madsen og Torben Olsson, begge 69 år gamle, og med en megalang fortid i Auning IF`s fodboldtrøje, gerne vil give en chance her på deres lidt mere modne dage.
De har begge gået i Auning Skole i samme årgang, men i hver sin klasse. Og så har de spillet fodbold sammen gennem alle børne- og ungdomsrækkerne og i en lang seniorkarriere, der sluttede som oldboys med knap så friske ben.
Auning IF Fodbold Logen 2024
Nu skal kredsen af gamle Auning IF-fodbolddrenge have en overhaling. Det bliver i form af intet ringere end en loge. En lidt løs snak om fodbold-fortiden og de mange skæve og lidt finurlige historier, der knytter sig til fællesskabet, kammeratskabet og samværet omkring fodbolden, blev til mere end løs snak.
Et lidt tilfældigt møde med Tommy Hjorth, iværksætter og eventmager i særklasse i Auning, satte på no time loge-projektet på skinner. Det i en grad og et tempo, der lige var ved at tage pusten fra Madsen og Olsson. Men nu er det så i den grad alvor. Torsdag 21. marts med start kl. 18 i AIF Cafeen med velkomst ved de to gamle drenge, der undfangede ideen. Denne vel første egentlige loge på vores himmelstrøg åbnes officielt af én af de gæve AIF-fod-boldkæmper: Peter Hjulmand, der også udmærker sig ved at være far til landsholdets træner Kasper Hjulmand. Herefter står den på spisning og hygge i cafeen, hvor spillene fra klubbens førstehold serverer for de gamle. Der er udstedt forhåndsgaranti for socialt samvær med hygge i superliga-klasse, gode gedigne røverhistorier, fodbold-quiz og et nostalgisk kig i de støvede arkiver. Klokken 22 lukker logen ned og siger ”Tak for i aften”. For at kunne blive medlem af logen skal man være fyldt 55 år. Og så skal man have spillet fodbold i Auning IFs klubtrøje. Ufravigelige krav, der ikke kan dispenseres fra. Det er tanken, at logen hidkalder sine medlemmer et par gange om året til et logemøde, hvor der som en betingelse altid skal være god mad og drikke som fast punkt på dagsordenen. Hvad der ellers skal skrives ind i kalenderen er der ikke taget stilling til, og her er det de kommende loge-medlemmer, der skal på banen med konkrete ideer.
Yderligere information
om logen kan fås ved:
Kurt Madsen, tlf. 61138070,
mail: khm1954@gmail.com
eller Torben Olsson,
mail: teo.olsson@mail.dk
For vennerne Kurt Madsen og Torben Olsson er det ikke EM-guldet i 1992 eller Champions League-finalen i 1999 der står klarest i erindringen, men derimod en pokalkamp i 1977 på en mudret bane bag Auning Idræts- og Kulturcenter.
Den officielle bane var ubrugelig på grund af vejret, så hjemmeholdet Auning IF fra Serie 2 og gæsterne Bramming BK fra Jyllandsserien måtte spille på en træningsbane.
For de 12 spillere fra Auning, som den efterårsdag i 1977 besejrede Bramming BK 5-4 i DBUs landspokalturnering, blev det en helt usædvanlig god kamp. Spillerne, der huskes fra holdet, var Peter Hjulmand Nielsen, Jens D. Larsen, Palle Erbo, Jørgen 'Jolle' Munk, Torben Olsson, Kurt Madsen, Lars Pedersen, Thøger Brix, Ebbe Bruun, Torben Pedersen, Jørn Johansen og Erik Pedersen.
Gæsterne fra Bramming var favoritter og førte 4-0 med en halv time tilbage. Hjemmeholdets målmand, Jørgen ’Jolle’ Munk, havde hentet bolden ud af nettet fire gange, og hjemmepublikummet havde næsten opgivet håbet.
Men en reducering fra Auning og endnu et mål fik publikum til at vågne. Da stillingen blev 4-3, kom der liv i lægterne, og på banen begyndte Auning at tro på udligning. Anført af den unge Torben Pedersen og med den erfarne måltyv Ebbe Bruun som træner, øgede Auning presset.
Til sidst fik Auning udlignet, og kampen gik i forlænget spilletid. Her lykkedes det hjemmeholdet at score det afgørende mål, og en sensation var en realitet. Det var usædvanligt, at et Serie 2-hold kunne slå et hold fra Jyllandsserien, men det gjorde Auning IF med deres dedikerede trup, der stort set spillede hele sæsonen uden udskiftninger og endte med oprykning til Serie 1.
En af holdets nøglespillere var Peter Hjulmand Nielsen, lærer på Auning Skole og far til Kasper, som muligvis så kampen. Ingen kunne dengang vide, at Kasper Hjulmand en dag ville blive træner for det danske A-landshold.
Portræt af logens medlemmer
Herunder følger nogle små kærlige portrætter af logens medlemmer fra dengang de var på toppen af deres fodboldkarrierer.
Alex Sørensen
Bent Brix
Bjarne Sejersen
Bo Thygesen
Danner
Erik Mønster
Erik Pedersen
Ejvind Peter Almind Sørensen
Hans Peter Hansen
Harry Iversen
Henning Skjødt Nielsen
Henrik "Laur" Laursen
Henrik Thygesen
Jens D. Larsen
Jens Erik Hougesen "Serik"
Jens Krogsgaard
Alex Sørensen
Manden der gik og stadigvæk går op i sport
Han dækker vel de fleste sportsgrene men her på hans ældre dage er det håndbold som holdleder i Skanderborg Hvis vi går tilbage i tiden så var han altid med på de små baner og senere i AIF på forskellige hold altid blæsende rundt på midten af banen.
Man kunne mene at han nok har brugt lige så lang tid liggende og rode rundt på midten af banen efter glidende taklinger som han har været oprejst Det var også tydeligt at det var ham der var på spil når han ikke fik fanget modstanderen for så lød der en stønnen efterfulgt at lyden “saaaaatans“.
Vi er nogle der aldrig glemmer en oldboyskamp hvor han var blevet lovet 3 kasser øl hvis han fik scoret et mål i kampen - (vi havde aftalt at vi ville takle ham hvis han blev fri og kunne score) Nå! Men han snød os med en uventet finte og pludselig var han helt fri foran målet så brændte han skuddet og mistede 3 kasser øl.
Det helt uventede skete hos vores modstandere for de kunne ikke forstå hvorfor vi lå rundt omkring på banen og grinede af vores holdkammerat som ikke fik scoret.
Men en Kriger på banen - var overalt og skånede ingen heller ikke sig selv.
Vi er flere der har mærket ham når vi trænede for vi kunne jo bare lade være med at komme for tæt på.
Bent Brix
Midt på banen er der et bundt modstandere og et sted inde i midten et der en Auningspiller der drejer rundt med bolden. - Lidt tå, lidt hæl, op og træde på bolden, skubbe den lidt frem og lidt tilbage, for så tit at træde ud af klyngen, stadigvæk med bolden eller sommetider sker der det, at han kommer farende ud af klyngen uden bold. Det er altid spændende, man ved aldrig hvad det ender med. - Hvem taler vi om? - Bent Brix!
Da hallerne var nye og Brix var halinspektør havde Bent jo gode muligheder for at træne og lære at bruge banderne til at lave smarte ting og sager. Kan huske hvordan han som barn tryllebandt tilskuerne med de utrolige finter og dygtig udførte tricks så modstanderne ikke vidste hvor bolden var (den lå i målet).
Senere som ungdomsspiller, senior, oldboys så er det en del af Bents fodbold DNA han kan bare ikke lade være med at dreje rundt eller lave en finte og det ser sgu godt ud når det lykkedes.
Der er også somme tider at de forsvarsspillere der lige har kæmpet for at få fat i bolden, råber til ham - så spil da bolden videre, men det er selvfølgelig kun når hans finter ikke virker og han kommer ud af klyngen uden bold.
Nu er vi så nået der til hvor vi spiller Oldboys fodbold og her yder Bent en stor indsats for han er jo en af de spillere der stadigvæk har kondition og kan løbe hvilke tit gør, at han også får scoret nogle mål. Finterne? - Nå ja, de bliver stadig brugt i et tempo, så vi alle kan nå at se hvad der sker.
Den dag Bent Brix skød armen af Steen Taudal
En dejlig forårsdag drog serie 5 mod Øster Alling til et lokalbrag af dimensioner. Med på holdet var bl.a. Bent Brix. Den lille, elegante "Trylle Erik agtige" Brix på midtbanen. En kamp der for Aunings vedkommende blot skulle overstås. Det var ikke et spørgsmål om sejr, blot størrelsen af denne. Men, men, men .... Som det altid var med ØAI stillede de med et hold, der måske teknisk, ikke var på niveau med Aunings. Men det de ikke havde I teknik, det havde de i fight, løben, moslen og en tro på, at Auning skulle ned med nakken.
Kampen bølgede frem og tilbage og bedst som man troede det blev en nullert, trådte Brixen i karakter og svingede venstrebenet. Bent tænker selv den dag i dag, "dommedagsskud" mens andre så bolden lige akkurat kunne trille under Steen Taudal og ind i kassen. 1-0 til Auning og dermed kampens resultat.
Om Steen slog armen i faldet er uvist, men rygtet fortæller det var Bent's drøn der gav Steen en skulderskade. Ja måske endda en brækket arm. Flere mener faktisk at have set armen blev skudt af.
Når man spørger Bent i dag om det var et drøn, svarer Bent, på sin egen stille og rolige facon. "Drøn? Da jeg efterfølgende skød målspark stillede de mur op".
Nå ja overdrivelse fremmer forståelsen.
Bjarne Sejersen
Bjarne har fået sin fodboldopdragelse i den stribede trøje
Den var bare rød og hvid for det skete i Pindstrup. Lidt senere i ungdommen blev den røde farve udskiftet med en blå og så stod der Auning på trøjen.
Første gang Bjarne sådan rigtig dukkede op på den lokale fodbold himmel var i talentturneringen hvor holdet kom i finalen og Bjarne var det nye superkort som Rougsø Alliancens hemmelige våben.
Der blev ham omtalt som en målsluger - en “Bomber”. Det skulle vise sig, at det havde ham tænkt sig at blive ved med i mange år også som senior- og oldboysspiller.
Bjarne kunne ikke rigtig med de forsvarsspillere det var hårde og brutale, for det var ikke Bjarnes livret at blive sparket over benene. Hvad gør man så? Ja, han udviklede en smart teknik, for han havde jo regnet ud, at når sådan en forsvarsspiller kom busende i fuld fart, for at give ham en grov takling, så gav Bjarne bolden et lille puf bag om forsvarsspilleren, for en spiller der kommer brasende har jo svært ved at løbe baglæns - smart tænkt og så var Bjarne i fuld fart mod målet - I guder hvor har han lavet mange mål.
I en periode spillede Bjarne for Dronningborg hvor vi mødte ham nogle gange og vi vidste godt at han ikke skulle have mange muligheder. Så vi satte ham altid “under tæt markering“. Senere vendte han tilbage til Auning, hvor han var en afgørende angriber med sit kloge spil og hurtige ryk mod målet.
En angriber med en målnæse i særklasse.
Bo Thygesen
Gammel Auningdreng som var med til det hele!
Rundt på alle de små baner og skyde på mål i haverne, så der er røget nogle ruder og knækket nogle blomster. Så kom den tid hvor vi blev medlemmer af Auning IF!
Var vi gode? - Næe jae jow, det var vi hvert 2 år for så kom de unge med på holdet og der var Bo altid med og han var så stabil dygtig at han blev udtaget til talentholdet i flere omgange.
På talentholdet for Rougsø Alliancen: 1975 (finalerunden i Auning). Var med på førsteholdet i 1974 da Auning rykkede op fra serie 3 til serie 2.
Derefter på serie 2 de følgende år.
Så skete der en masse i livet noget med at rejse til Norge og arbejde for senere at komme tilbage til Auning og stifte familie og købe hus.
Der har altid været en hobby for Bo som måske nok har været vigtigere end fodbold. Det startede med at hans knallert kunne køre vildt stærkt så blev han gammel nok til motorcykel og udover han selvfølgelig skulle have en af de store så begyndte han at køre race hvor mange af løbene var i udlandet
“Classic Road Racing” Hold øje med den røde Suzuki - det går bare så hurtigt. Det er en sport hvor konditionen skal være i top og du skal være “toptunet”.
Så når han deltog i fodboldkampene var han i så god form at han både var med fremme i angrebet plus han hurtigt vendte om og løb tilbage i forsvaret. Vi så ham stadigvæk på fodboldbanen når han havde tid mest som oldboysspiller både på 11 mands og 7 mands (gammelbold).
Efter kampene blev der diskuteret og snakket så “fanden var løs” og Bo holdt sig ikke tilbage med sjove historier og godmodige drillerier.
Liv og glade dage med fuld knald på.
Danner
Danner er jo en gammel Århusdreng som nu bor i Nørager.
Han er hvad man kalder modstandernes værste mareridt.
Danner er fræk som en slagterhund - går direkte på kassen og laver de mest tætte driblinger plus han rykker med kurs direkte på mål.
Så krydrer han selvfølgelig hans afslutninger med enten et skud omkring målmandens ører eller en finte og selv om han ofte er alene i angrebet så har han også flere gange været topscorer for Aunings Oldboys.
Ejvind Peter Almind Sørensen
Kom til verden i 1947 og allerede som 6-7-årig begyndte han at husere på fodboldbanerne.
Ejvind havde jo nogle gode drenge at spille med, for i det område, hvor han boede, var der flere gode fodboldspillere, og da han senere kom i lære hos Bonnerup som tømrer, kunne han jo springe rundt på byens tage sammen med bl.a. Erik og Per Dannemand Sørensen, men tænker ikke de kunne fange ham, for Ejvind var smidig og hurtig hvilket han også benyttede sig af i fodboldspillet
Han var også en af de udvalgte drengespillere i indendørsfodbold, hvor han spillede sammen med Jørn Johansen, Erling Munk og Per Dannemand Sørensen, så det var vel ikke så underligt at de suverænt vandt stævnerne.
Kom på Aunings førstehold i 1965. Slog hurtigt igennem i angrebet for han var meget teknisk dygtig og super hurtig.
Dem der spillede sammen med ham siger følgende: Han var sgu næsten umulig at tage bolden fra, for han var bare så dygtig til både at finte og drible.
Den første storkamp var en pokalkamp i 1965 mod Ørsted, hvor Auning vandt pokalen med en sejr på 3-2 i Randers Dagblads cup-turnering for ynglinge. På det tidspunkt havde Auning ingen ynglinge hold, så alle spillerne spillede dagligt på seniorholdet i serie 2
Mange mente at Auning på dette tidspunkt spillede lige til kanten, hvilket nok var rigtigt for de var jo blevet noget hærdet af at spille seniorbold.
Men den store kamp og oplevelse var pokalkampen på Auning stadion mod Randers Freja som spillede i 2 division og hele vejen rundt om stadion var der fyldt med tilskuer, som alle ville se hvordan Aunings dygtige spillere ville klare denne store opgave som var en kæmpe mundfuld.
Det viste sig også at holde stik, for Auning tabte 8-1, men havde stor ære af deres indsat for de gav alt hvad de havde i sig.
Ejvind stoppede med fodbold i Auning sidst i 60’erne, hvor uddannelse og job førte ham videre i livet.
Erik Mønster
Denne fodboldmaskine er en af de spillere der har spillet i den rød/hvidstribede trøje for Pindstrup. Som lidt sent skiftede til Auning og fik den blåstribede trukket over hovedet. Men til stor overraskelse for Erik, så opdagede han for ikke så længe siden, at han har spillet længere tid for Auning end han har for Pindstrup. Gad godt vide hvor mange kilometer han har løbet for Auning?
Erik er en fodboldmaskine - han starter med at løbe lige så snart dommeren fløjter kampen i gang. Så er han overalt på banen og vi har da også tit stået udenfor og spurgt hinanden - hvilken plads spiller Erik i dag?
Han giver aldrig op og vi kan tit se, at vores modstandere sukker opgivende og tænker “kommer han nu igen“ - ja det gør han! Kæmper så det fløjter og er fuldstændig utrættelig.
Som oldboys spiller må man jo skifte ud løbende - og det benytter Erik sig af. Vi har tit hørt ham sige når han vil udskiftes - jeg er godt nok træt.
Det er mest på midten af banen vi ser ham “fræse rundt“, så kan han jo hurtigt blande sig i både forsvaret og angrebet og det gør han gladelig, for han vil være med der hvor det sker.
Så er jeg ikke helt klar over om han har set muligheden eller det er tilfældigt, for han har en evne til at snige sig med frem i angrebet og lige få lavet nogle mål eller spille en medspiller fri som så let kan score.
Man kan altid regne med en 100% indsats og så er han jo også hyggelig, når vi vender detaljerne i omklædningsrummet.
Erik Pedersen
Vel nok den dygtigste og mest betydningsfulde spiller igennem tiderne på sin plads
Han fik hurtigt og meget ung fast plads på Aunings bedste seniorhold og det var tydeligt at her var der noget helt specielt for han kunne læse spillet og lod bolden gøre arbejdet plus hans afleveringer var helt i særklasse.
Det skete en gang imellem at han ikke var med i en kamp det kunne være en skade eller andet og så var der noget galt i vores spil for der manglede et vigtigt bindeled. Erik var der hvor han skulle være om det så var i forsvaret eller fremme i angrebet og så kunne han se mulighederne før andre så vi andre blev spillet gode.
Vi har aldrig helt forstået hvordan han kunne løbe så meget i en kamp og bare blive ved med at bygge spillet op og servere den ene " sukkerbold" efter den anden.
Så lige en lille sjov historie: Jeg havde fornøjelsen af at spille for Kristrup i en sæson hvor vi skulle møde Auning som lå i toppen af serie 3 og også rykkede op i serie 2. Vi havde samlet et superhold med nogle spillere fra Jyllandsserien og andre forstærkninger. Så skete det ingen havde forventet! Erik Pedersen dukkede op som en trold i vores forsvar og nikkede bolden i kassen. Det kan jeg bare sige at det skete ikke i hver sæson at han lavede et hovedstødsmål.
Ud over hans evner på græsset så styrede han også Aunings bedste hold i både indendørs og firmafodbold.
Hans Peter Hansen
Han var bare så træls - hvorfor?
Fordi han var den bedste til alt det vi lavede og det var både til højdespring - længdespring - løb - kast - håndbold - bordtennis - og fodbold.
Vi andre havde dog den glæde at når vi spillede på den lille bane nedenfor Porsbakkerne oppe ved Leif og Hans Peter så var det en stor fornøjelse, hvis vi fik Leif og Hans Peter på hvert sit hold for de kunne blive vildt uenige. Det var bare så underholdende når de gik igang med at diskutere selv den mindste detalje - var den bold inde i målet eller var den ikke. Du lavede frispark - nå men du skubbede også lige før. Jow Jow der blev gået til vaflerne!
Da vi senere startede i klubben AIF stod det klart at Hans Peter var vores krumtap for han var bare så dygtig til at styre spillet og det blev han ved med at være helt op til han spillede senior fodbold.
Det var ikke så mange år han spillede senior men det stod klart for alle der så på at han var dygtig og dominerende på holdet. Der blev ikke givet ved dørene. Han var en hård spiller og specielt var han stærk i hovedspillet men han kunne også det der med at forudse hvad der ville ske så han havde de rigtige løb og lavede en del mål når han trak med frem i angrebet.
Hans Peter var aktiv og var med på førsteholdet til flere oprykninger fra serie 3 til serie 2 plus serie 2 til serie 1. - Værdifuld spiller som holdt op alt for tidligt.
Harry Iversen
Hold nu fast!
Harry kommer fra Hampen (ikke helt ude i hampen) det er en lille by ikke langt fra Nørre Snede.
Så rejser han til Byrsted Hjæs (det er stavet rigtigt) her begynder han at spille fodbold på seniorplan og det er tydeligt hvad der kendetegner ham for hvis der er noget som Harry kan - så er det at løbe hurtigt!
Et job som bager trækker Harry til Djursland for han får job i Nørager bageri og spiller fodbold på seniorplan for dem med de gule og sorte striber i serie 3.
Harry bliver lokket til Auning af Bagermester Brandt Sørensen og får job i bageriet samtidig med han spiller fodbold fra 1966 - 1968 på Aunings serie 2.
Nu er Harry jo en klog mand så han sørger hurtigt for at blive træner i håndbold.
Specielt er der noget der trækker på kvindeholdet for her er Ingrid med og det ender jo med at hun bliver gift med Harry og sammen drager de til Spentrup hvor Harry også spiller lidt fodbold.
I 1975 kommer de tilbage til Auning hvor de sammen driver bageriet i byen.
Harry har et par voldsomme historier med i fodboldtasken!
Den ene er fra en kamp på Auning stadion hvor Harry får en slag på næsen og får voldsomt ondt - efter kampen bliver man enige om at han hellere må smutte forbi læge Mehlsen som siger til Harry at det bare er et slag hvorefter Harry bliver puttet på sofaen omme ved Ingrids forældre men kan ikke falde til ro og må søge læge igen. Denne gang bliver det konstateret at næse er brækket.
Så er den næste historie mere klar
Auning skal møde Thorsager Rønde i en topkamp og der er ikke spillet mange minutter før Harry har spurtet fra alt og alle med det resultat at han hurtigt har banket 2 bolde i kassen. Det blev for meget for Thorsager Røndes målmand John Bjerregård Christensen som råber Harry ind i hovedet at nu kunne han sgu godt styre sig for ellers vil han få et par på kassen.
Harry kunne ikke styre sig for der opstår en mulighed for at hoppe op og nikke bolden i mål hvilket gav følgende resultat. Harry ramte bolden og lavede sit 3 mål. Målmanden ramte Harry og som lovet fik han en ordentlig en på kassen.
Henning Skjødt Nielsen
Henning Skjødt Nielsens fodboldhistorie
Første gang vi mødte Henning var han med på et hold fra Silkeborg (Som jeg husker det).
Han var træls, for man så han ikke sådan rigtig før det var for sent. Så havde man lige nøjagtig den tid det tog fra man røg op i luften til man landede i græsset til at fundere over "hvad blev jeg ramt af". Så stod han pludselig til træning i Auning og selvfølgelig røg han lige ind på førsteholdet han passede bare perfekt ind i vores forsvar.
Henning har en lidt specielt ting han gør som forsvarsspiller for han mestrer at snuppe en angriber sådan lidt fra siden så man både kommer ud af balance og slår sig som regel godt og grundigt.
Så var han utroligt stærk i hovedspillet både som forsvarsspiller eller med i angrebet ved frispark og hjørnespark det har han lavet en del mål på Sommetider kunne det ske at der var en spiller fra modstanderne som han havde set sig sur på - så var det bare at vente lidt før det sagde "klask".
Henning var altid med i de gode seniorår og på oldboysholdene. Kan godt huske hans sidste kamp den var lidt speciel. Det kan godt være at han pludselig kom til Auning, men han forlod også pludselig fodboldbanen. Vi spillede en oldboyskamp og han blev skiftet ind på banen, så fik han en fiber uden at have rørt bolden og måtte forlade banen.
Kan man sige? Han kom - Han spillede - Han sejrede - Han gik hjem.
Henrik "Laur" Laursen
Spiller altid kampen færdig selv med en brækket tå.
Henrik "Laur" Laursen, som bor i Horstved, har også meldt sig ind i Logen 2024. Laur har spillet oldboys i Auning mange år, og tidligere spillet på førsteholdet i både Kolind og Grenå. Han er kendt for virkelig at give alt i sig på fodboldbanen og er modstandernes værste mareridt. Oldboysholdets svar på Duracellkaninen.
Henrik Thygesen
Thyge, som han i daglig tale kaldes, huserede på midtbanen på andetholdet.
Henrik var god med bolden og smed mange af de lange til os på fløjene. Henrik havde temperament og rap i replikken. Ofte blev Henrik provokeret af modspillere, der hentydede til det røde hår, men her var Henriks svar. “Jeg kan farve hår, du er ligeså dum i morgen”! Var modstanderen ikke irriteret, så blev han det. Mens Henrik spillede, var der mange trænere gennem butikken. Kun en enkelt så Thyge som troværdig, nemlig Egon Jensen. Egon så et lys i Thyge og et par andre “ukendte” spillere, og spekulerede i en plads på førsteholdet. Da det endelige hold skulle sættes kom de egentlige “trænere” Egon til undsætning og satte holdet som det altid havde været.
En enkelte træner så bestemt ikke lyset i Thyge og ut. hvilket resulterede i vi begge blev kaldt ”Hundehandlere”.
Jens D. Larsen
Igennem hele sin fodboldkarriere har Jens været et kondifænomen!
Han sad godt fast som højre bak på de hold som han var på og det var fra en meget ung alder helt op til Oldboysfodbold.
Som ung har vi tit beundret hans indsats når en hurtig fløj snød ham og stak afsted mod målet for han nåede ikke ret langt så havde Jens fanget ham igen og så var det angreb stoppet.
Tænk engang!
Jens kunne komme i høj fart for så i en glidende takling forsøge at snuppe bolden fra en angriber og hvis han blev snydt så var han oppe igen i samme bevægelse for hurtigt at vende rundt og sætte efter angriberen.
Bare vi kunne vise en film af det - det var meget elegant.
På et tidspunkt havde vi nogle trænere som gerne ville op i skoven og løbe så vi kunne komme i en god form, og når selve løbetræningen var overstået i skoven og vi var helt flade så sagde træneren - frit løb til hallen hvem kommer først?
Så skiftede Jens taktik for han pustede brystkassen op og stak afsted ned over skydebanen med et par stykker efter sig for at komme først ud til hallen.
Vi var en del der stod i skovkanten og nød den flotte natur mens de fræsede afsted i et vildt løb til fare for børn og svagt gående borgere.
Jens har i sin fodboldtid været med til mange op og nedrykninger for han har deltaget med stor dygtighed og energi i mange år.
Han var specielt kendt af pigerne for når vi festede så var han altid på dansegulvet og mens han svingede pigerne hurtigt rundt så sang han så højt at vi slet ikke kunne høre “ Birthe Kjær “
Utroligt hvor han fik den energi fra .!
Jens Erik Hougesen “Serik”
Jens Erik gik på Auning skole, årgang 1958. Han boede i Grund og havde kælenavnet Serik.
Det har været nemt for Jens Erik at være den dygtigste fodboldspiller fra Grund for der var ikke rigtig nogen som kunne det der med bolden,så har det selvfølgelig været naturligt at skolen gav ham lidt fodbold og senere klubben.
Angriber: målfarlig - lynende hurtig og driblestærk
Lidt sjov løbestil når han angreb så var det som om han krummede sig lidt og nærmest gled af på forsvarsspillerne. Svært at beskrive, men det var utroligt effektivt for han var umulig at holde hvilket selvfølgelig var supergodt da han spillede for Auning.
Oldboys = Grundfør = lavede mål mod Auning
Senere mødte vi ham igen som oldboysspiller for Grundfør. Der var så for os det lille problem at han stadigvæk var både driblestærk og hurtig så det lykkedes selvfølgelig for ham at score et par mål mod os og vi kan godt huske at det ødelagde bestemt ikke hans humør.
Men uanset hvordan kampene gik så var han altid storsmilende og kom gerne over i Auning lejren og hyggede sig lidt med historier fra gamle dage som lige blev skyllet ned med en kold øl.
Så tænkte vi at han nok ikke spillede fodbold mere for vi så ham ikke i flere år indtil sæsonen 2024 hvor han nu var skiftet til Hasle oldboys 60+
Som han fortalte til sine gamle fodbold venner at da han fandt ud af at Hasle skulle møde Auning så ville han selvfølgelig deltage i denne kamp. Jens Erik var nu mest opsat på at hygge sig og få noget “gammelsnak”.
Nu har han så meldt sig ind i Logen og vi glæder os til han kommer med i klubben for de gamle løwnhistorier er garanteret ikke blevet dårligere.
Jens Krogsgaard
Nyt medlem af Logen 2024, nemlig tandlægen fra Vivild, Jens Krogsgaard, som har huseret på vores veteranhold. Af samme grund havde de aldrig huller i forsvaret.
Udover medlemskabet vil Jens gerne bidrage med et sponsorat. Han lover en gratis tandudtrækning til det logemedlem, der næste gang modtager Peter Hjulmands vandrepokal. Så døjer du med jævnlig tandpine, så gør noget godt for logen. Så vil du helt sikkert komme i betragtning.
Jens-Ole Johnsen
Denne gamle Auningdreng har lært de gamle tricks på de hårde baner som Marken og den lille bane i bunden af Porsbakkerne (Hans Peter og Leifs bane). Som ungdoms Proff på de gode drenge og ungdomshold udnyttede han sin målnæse og hurtighed til at prikke mange afgørende mål ind for Auning. Modstanderne kunne også godt forberede sig på at de måtte modtage et grin fra ham hvis de gik på nogle af hans finter.
Jørgen Christian Yde
En fodboldspiller ud af en rigtig fodboldfamilie! Jørgens Far: Peter Yde var en utrolig stærk forsvarsspiller. Jørgens storebror: Finn Yde var en rigtig “centerforward” med mål i støvlerne.
Jørgen Yde var en god allround spiller med et specielt talent for at være målmand men også god ude på banen.
1964: RASG og I’s udvalgte juniorhold i fodbold der vandt Landsdelsmesterskabet. Der var udtaget 4 spillere fra Auning. Hvem stod på mål? - Jørgen Yde.
1965: Pokalgyser: Hvor der blev kastet med sten efter en Auning spiller! Auning vandt pokalen uden udskiftningsspiller - han var på ferie. Men Ørsted måtte ned med nakken selv om Erik “Olga” Andersen blev udvist. Så Aunings målmand Jørgen Yde fik en alt afgørende rolle.
Citat fra kampen: ”Det ene angreb efter det andet rullede ned mod Aunings mål hvor målmanden Jørgen Yde fik lejlighed til at brillere. Lykkedes det at placere bolden indenfor målrammen tog Aunings Jørgen Yde sig af det fornødne. Han var sit hold en god målmand!
Kampen bar præg af hårdt spil, men det tændte bare Jørgen Yde yderligere, for han kunne godt lide, når gnisterne sprang.
Når Jørgen ikke var målmand og spillede ude, så blev der ikke givet ved dørene, for han var ikke bange for at få nogle skrammer.
Denne årgang af unge spillere kunne ikke spille som ynglinge, for Auning havde ikke noget ynglingehold så de måtte spille senior fodbold. Dette var ikke noget problem for Jørgen for han var en dygtig og stærk spiller.
Jørn Johansen
Som drengespiller var Jørn allerede et stort talent. Faktisk så stort at Auning IF måtte søge dispensation for at Jørn kunne få lov til allerede som kun 16 år at måtte spille på førsteholdet i seniorrækken. Det fik han tilladelse til og den blev udnyttet fuldt ud for så blev Aunings forsvar forstærket i sådan en grad "at der blev lukket af".
Jørn var udover at være dygtig også en spiller der kunne finde flere tricks frem, når der var brug for det - det var jo fodbold, men han var super dygtig til at klappe armene ud til siderne, så det var meget svært at løbe forbi ham.
Det var dog sværere, hvis han havde fået fat i bolden, for så kunne du ikke komme ind på kroppen af ham og kom du det endeligt, så blev du bare puffet væk. Der blev råbt og kæmpet og givet alt hvad ham kunne, for tabe det ville han ikke.
Jørn syntes, at vi skulle prøve, at have ham som modstander, så han skiftede som oldboys til Kristrup, hvor han huserede og styrede forsvaret. Vi har mødt Kristrup flere gange og så kunne man mærke, at han var tændt for nu skulle vi mærke hvad det ville sige at få det svært som angriber.
Jow, Jow! Fair, men ingen blev skånet, vi kunne jo bare løbe udenom ham, men når han slog armene ud, så havde vi ingen der kunne komme omkring ham
Man kunne virkelig kun respektere ham, for hans indsats på banen.
Kim Overfeldt
Kim startede sin fodboldkarriere som oldboysspiller i AIF! Han har altid spillet for Pindstrup i sine unge dage. Kim var ikke med til at spille oldboys hele tiden men når han var med så var det næsten altid som målmand.
Denne opgave klarede han med en sikker hånd og tog det hele med sindsro og overblik. For han havde jo en lang rækkevidde og behøvede ikke altid at hoppe for at nå bolden. Når så en gang imellem der smuttede en bold i kassen, så sendte han bare os andre et stort smil og sagde: - Nå, nu må I også til at lave nogle flere mål, hvis vi skal vinde kampen.
Det skete også nogen gange at vi havde et par målmænd til kampen, og så ville Kim gerne ud og spille rigtig fodbold på banen og helst helt fremme i angrebet, hvor han rigtig kunne slå sig løs.
Husker en kamp hvor han var kommet helt frem i angrebet og havde et par kæmpe muligheder for at score, men brændte mulighederne. Vi stod på sidelinjen og snakkede om, at det kunne nu være sjovt hvis han havde lavet et mål, nu hvor han ikke var målmand.
Så blev der fløjtet til pause og vi drillede han lidt, men det prellede bare af på ham, for som han sagde: - jeg er altid bedst i den sidste del af kampen, for så er jeg spillet varm.
Kampen blev sat i gang igen og Kim fløj helt frem for nu skulle den ha’ en på hatten. - Bang sagde det, så havde han banket en helt umulig bold i kassen. Bang, Bang - og pludselig havde han lavet 3 mål.
Efter kampen ville vi jo gerne rose ham for den flotte indsats, men han slog det hen mens han nød en kold øl og så kom det tørt: - Ikke alt det snak - LAD STØVLERNE TALE!
Kim Andersen
"Finurlig" og klog klog spiller
Kim var det man kan kalde en ekspert i 2. bølge.
Han vidste, at fra hans normale plads på midten af banen, så var det med at følge med de angribere, der var længere fremme, for de tabte tit bolden i et forsøg på at drible eller så var han en god spillemulighed for en aflevering. Det var stensikkert, at løb en angriber til højre, så kom Kim listende op på venstre side og modsat hvis angriberen gik til venstre. Det fik han lavet en del mål på.
Han ville gerne have at forsvaret brugte han til at bære bolden frem, når de havde erobret bolden fra modstanderen, hvilket gav god mening, for han var god til at se mulighederne for at starte et angreb - dygtig til at udnytte situationerne. Kim kunne det man kalder at flyve under radaren, modstanderen så ham ikke, hvilket ikke var for smart, for når de så opdagede ham - ja så lå bolden i målet.
Knud Erik Kristensen
Hvis man skal bedømme eller vurdere en målmand, så skal man selv prøve det.
Det har jeg prøvet flere gange, og jeg kan bare sige følgende:
- Hold nu kæft hvor er der langt ud til de stolper.
- Få nu de forsvarsspillere længere frem på banen.
- Dæk nu de angribere, de kan jo nemt skyde den i mål.
Knud Erik har som ungdomsspiller været en super målmand, med på de gode hold og sikker målmand på talentholdet.
Jeg ved ikke om en målmand skal have temperament, men det har han! Lige så stille og rolig han kan være udenfor banen, lige så vild og tosset kan han være på banen. De er skøre de målmænd - det skal de være.
Knud Erik har en utrolig høj underholdningsværdi for ud af det blå, så tror han, at han er angriber og sætter kursen op imod modstanderens mål.
Vi har aldrig fundet ud af hvad der sker, om han lige har fået en bold i hovedet eller er blevet stukket af en gal angriber, men så bliver der sgu råbt fra "bænken".
Han har lavet mange utrolige flotte redninger og et par enkelte drop. Men var en god sikker sidste skanse, det er jo sådan at en angriber kan lave mange fejl, men laver en målmand bare en enkelt så koster det.
På et tidspunkt skulle Knud Erik også prøve noget nyt, så han skiftede til Sønderhald, hvor han kom til at vogte målet på deres førstehold. Senere kom han hjem til Auning igen og var med til at lave flotte resultater på vores oldboyshold, både som målmand og holdleder.
Kurt Madsen
Kurt var som ung fast mand på Auning 1. hold udover en afstikker til Kristrup - han har altid været meget et benet på fodboldbanen men sikke et venstre ben han havde det har sørget for adskillige mål og mange af dem langt ude fra - han var jo aldrig bange for at tage et langskud!
Han har jo altid været kendt i vide kredse for sin finte bagom støtte benet og den er blevet brugt flittigt med stort held igennem årerne og de sidste år har det været noget nemmere at følge med hvad han gjorde når det foregår i næsten slowmotion.
Kurt var på et tidspunkt ansat i et større bryggeri som gerne ville sponsorere trøjer og shorts til vores indendørs hold og han mødte stolt op med et sæt i helt sort dog med et lille logo med "Faxe Kondi" meget trendy på den tid - det sæt blev første gang brugt til landsdels mesterskabet i Vingsted hvor vi i første kamp mødte et hold fra Vestsjælland som tog fusen på os med en hel anderledes måde at spille indendørs og vi tabte stort- de kom bagefter og sagde til os at vi ikke spillede så godt men vores tøj var da pænt. (Vi fik dog revanche da vi mødte dem igen i mellem runden og gik videre).
I finale runden stod der 2-2 i sidste kamp med kun et halvt minut tilbage og vi fik indkast - det var Kurt hurtigt til at tage og troede at han kastede til en medspiller, men det var dommeren (selvfølgelig også i sort) som han kastede bagud til og han flyttede sig bare og så var modstanderens mand over midten fuldstændig fri og kun let score (Palle Erboe stod uden for banden og hvis øjne kunne dræbe, havde Kurt ikke været her i dag!).
Kurt har jo altid været en humørbombe og for ikke så lang tiden kom han over på hans tidligere arbejdsplads og fortalte bl.a. at nu var han blevet målmand og at han i helt gul / sort trøje som han en dag ikke lige havde fået rullet helt ned over maven svævede rundt i målet som en humlebi - det syn på nethinden har vores damer på kontoret ikke glemt!
Kurt valgte at gå på fodbold pension kort før hans 70-års fødselsdag og sin titel som oldefar - godt gået. Nu bruger han sin tid på Logen og det er vi mange som er rigtigt glade for.
Lars Ole Sørensen
Drengespiller med talent fra Pindstrup!
Det må have været sådan for lige pludselig var han på det udvalgte talenthold der hed Rougsø Alliancen og som nåede i finalen hvor de bl.a. fik fornøjelsen af at spille mod Preben Elkjær som for øvrigt fik rødt kort og blev smidt ud.
Lars Ole fik ikke noget rødt kort men havde til gengæld langt rødt hår som var hans tydelige kendetegn - tit hørte vi udbrud fra vores modstandere som råbte følgende - så dæk da for fanden ham den rødhårede han styrer jo det hele.
Som senior var der ingen tvivl for Lars Ole skiftede klub til Auning og kom med det samme på førsteholdet hvor han elegant og dygtigt styrede spillet i en stil vi ikke var vant til i Auning for vi kunne godt lide at kommentere og råbe op.
Lars Ole sagde ingenting men spillede bolden klogt rundt til sine medspillere og hvis der blev lavet et groft frispark mod ham så kikkede han bare på modstanderen og gik væk uden at sige noget - klog spiller!
Det var nemt for Lars Ole at blive en del af holdet og klubben for udover at han var dygtig til at spille fodbold så var han også hyggelig og faldt godt ind i den kultur der var i Auning på det tidspunkt. Så lige pludselig stoppede han med at spille fodbold for Auning, og vi så ham ikke i mange år, men heldigvis meldte han sig ind i Logen og deltog da vi åbnede i marts 2024.
Det var jo lidt sjovt for folk kom jo sivende stille og roligt og fik en kold øl mens de stod og kikkede sig lidt omkring - der var flere der kikkede lidt på ham uden at kunne genkende hvem det var - han kunne nu også godt have taget en rød paryk på så havde det været nemmere.
Lars Ole var aktiv i 1974 som var den periode hvor Auning rykkede op fra serie 3 til serie 2 og havde stor andel i denne succes.
Leif Hansen
Varm hilsen til logen fra Mozambique…
I vores søgen efter tidligere spillere i den blå/hvide Auningtrøje, er Kurt endt i det sydøstlige Afrika, nærmere Mozambique. Her bor Leif Hansen, lillebror til et andet logemedlem, Hans Peter. Leif spillede i sine helt unge dage i Auning IF. Han forlod Danmark for mange år siden, men er dog engang imellem på besøg hos sin familie i Danmark og Auning. Så vidt det overhovedet er muligt, vil Leif forsøge at ramme et besøg hjemme i Danmark på én af vores logeaftener.
Han sender de varmeste hilsener til alle i Logen 2024 AIF Fodbold.
Marius Mollerup
Marius Mollerup - eller bare Kaj, som han også reagerer på. Jeg tror faktisk, det var vores gamle træner, Egon Jensen, der spurgte ham, hvorfor nogen kaldte ham Marius.
Der er visse punkter, hvor man kan sammenligne Marius med Franz Beckenbauer. Han er utrolig elegant i sin løbestil - helt oppe på tåspidserne (den er blevet lidt tungere med årene). Der stopper sammenligningen nok også, men Marius var en fantastisk ankermand i forsvaret og var aldrig bange for at have bolden.
Man slog sig på Marius - ikke fordi han var ond eller brutal, men det gjorde bare pokkers ondt at løbe ind i ham.
Marius var en vigtig mand i vores forsvar, så da han for mange år siden skulle på roligantur til VM i Mexico, fandt vi ud af, at det passede fint, hvis han havde karantæne i den periode, da han var ved at have samlet nok strafpoint til, at det ville udløse en karantæne. Så i slutningen af den sidste kamp inden afrejse stillede han sig provokerende op foran modstanderen, da de skulle skyde frispark.
Dommeren - Finn Rør fra Pindstrup - kendte Marius udmærket og bad ham flere gange om at flytte sig, men Marius nægtede. Til sidst blev jeg (som anfører) kaldt hen, og Finn fortalte, at jeg skulle få Marius til at flytte sig, ellers blev han nødt til at smide ham ud. Jeg svarede: "Så smid ham da ud, han er pisse træls!"
Finn så ingen anden udvej end at smide ham ud, og Marius fik sin karantæne Bagefter var vi nødt til at fortælle Finn den rette sammenhæng over en øl i omklædningsrummet.
Til sidst vil jeg også nævne, at Marius uden sammenligning er en af de absolut bedste i Auning IF - i omklædningsrummet. Det er aldrig kedeligt, når Marius er med, og der er altid en god historie, der kan fortælles, og så er han som regel den sidste, der går hjem.
Jeg husker en episode fra vores unge dage, hvor vi dagen i forvejen havde været til bal i H.C. Andersen Huset i Vivild, og på vej hjem gjorde vi stop ved bageren i Gjesing. Her endte Marius - som sædvanlig - i slagsmål med de lokale, hvilket resulterede i, at Villy fra Gjesing plantede sin træskostøvle i skridtet på Marius.
I badet dagen efter var der jubel i omklædningsrummet - aldrig havde vi set en tissemand med så
mange farver.
Michael Schmidt
Hvilken farve har han egentligt?
Vel nok mest rød og hvide striber fra Pindstrup. Så dukkede han pludselig op i indendørsfodbold for Kolind. Kom også til Auning og fik den blå og hvid-stribede trukket over hovedet.
Var en meget underholdende fodboldspiller! Nogle gange utrolig målfarlig for hans løbemønster var ikke noget vi havde set før, han kunne sagtens finde på at løbe på tværs både i den ene og den anden retning og så pludselig stoppe op enten fordi han lige ville se om der var nogen han kunne aflevere bolden til (det var nu ikke så tit) eller om der måske var et lille hul i modstanderens forsvar som han kunne smutte igennem og banke bolden i kassen.
Er der nogen der ved om man på den tid hvor Michael spillede for Auning kunne købe fodboldstøvler med klæbebånd på? Dem der ikke rigtig kunne forstå hvad han ville kunne godt finde på at sige!
Så giv ham da en fodbold, som han kan løbe rundt med, så tager vi andre bare en ny bold og spiller videre med den. Mens de så stod og grinede lidt af den sjove vigtighed så pulsede Michael stadigvæk rundt i modstanderens forsvar og det skal også fortælles at han lavede mange mål og var stærk i troen på at det nok skulle lykkedes.
Michael er et stort naturmenneske, og heldigt for ham, fik han også et job hvor han arbejder med dyr i naturen.
Tror han har forvirret nogen trænere, når de spurgte ham, om han kunne spille en fodboldkamp og han så svarede: Nej det kan jeg desværre ikke, for jeg skal ud og tælle Bævere.