top of page

Autoforhandlere og -værksteder

Hvem husker ikke sin første bil?  eller den første store mekanikerregning?  Nej, vel, bilen er bare blevet en selvfølgelighed i vores hverdag. Skønt afgiftsplaget af diverse regeringer, har aldrig så mange mennesker haft en bil som i dag (2024), ca. 2,5 mill. køretøjer u/3500kg, hvilket er en stigning på ca. 2 mill køretøjer på lidt over 50 år.
    Bilreparationer starter i Auning midt i 30’erne, og de fleste af værkstederne havde også tilknyttet salg af brændstof.  I 60’erne kom det første nyvognsmærke til byen og i løbet af de næste 10 år fulgte flere efter. I dag er det lidt af en sensation at der stadig er nyvognssalg i byen, da dette ellers er koncentreret om de langt større byer.
    Læg mærke til en trend, som startede omkring 1970, den kom fra USA og England. Der brugte man kun ejerens fornavn (eks. Joe’s Garage) til firmanavnet og det vandt lynhurtigt indpas i Danmark og Auning (eks. Hennings Auto, Ole’s Biler osv.), senere brugte man også initialer som (eks. G.S. Auto, J.P. Biler osv.) til firmanavn.
    Autobranchen blomstrede op gennem årene i Auning, med mange frie værksteder, nyvognsforhandling samt en reservedels-og-tilbehørs butik. Selv her i 20’erne hvor el-bilerne gør deres indtog, ser det ud til, at alle er klar, til de nye udfordringer. Autobranchen skal nok overleve i vores by og heldigvis for det. Man får da stadigvæk “hjertebanken“, når man ser en flot bil, ik’.

Autobranchen TOP.jpg

Houlberg & Wittrup/Jesper Møller
Ingolf Storm Kristensen, Vestegade 43
Jens Skotte Møller, Vestergade 33
J. Skjødt Automobiler, Industrivej 123
John's Auto, Vestergade 42A
J. P. Biler, Vestergade 42A
Jørgen´s Auto, Industrivej 3
KJ Auto, Industrivej 5
Kristians Autolakeri, Lunavej 2
Kurt´s Autoværksted, Industrivej 117
Lis og Leo Rasmussen, Vestergade 33
Lissi og Hugo Jensen, Vestergade 33
Løkke Auto- & Dækcenter, Industrivej 2
Marius C. Mortensen, Vestergade 42A
Nels Terndrup Pedersen, Vestergade 43
Svend Erik Lønstrup, Vestergade 43
Sørens Kassoseriservice, Industrivej 123
Pedersen & Nielsen, Industrivej 114
Ole's Biler, Industrivej 2
Peer Biltema Rasmussen, Mortensensvej 37
Per's Biler, Industrivej 2
Willy "Caltex" Kristensen, Vestergade 42A

2B Biler ved Kaj Verner Randrup

Kaj Verner Randrup, er udlært mekaniker hos Christian Olsen, i Kongsgårde. Efter at have drevet 2B-Biler fra hjemmeadressen Balevej 2b i Mørke, beslutter han, sammen med Brian Thinggaard, at åbne et værksted i Auning. Han køber adressen Energivej 2 af dødsboet efter Kurt Hansen, Pressco. Der indretter de autoværksted og malerværksted.
    I 2012 forlader Brian Thinggaard firmaet, og Kaj Verner fortsætter med en mekaniker eller lærling som hjælp. Han moderniserer løbende ejendommen med nye porte, nyt værkstedsgulv og belægningssten på gårdspladsen. I 2018 køber han grunden Energivej 16, hvor han bygger en helt ny vaskehal. Den får navnet 2B Bilvask, som bl.a. indeholder pusleplads, gør-det-selv-vask og vaskeanlæg. Den åbner i 2019.
    I 2021 køber han ejendommen Energivej 14, af murermester Kaj Johansen, hvor han laver bygningen om til boksudlejning, og den åbner i 2023 som, 2B Boxe.
    Kaj Verner beslutter i 2022, at sælge værkstedet på Energivej 2, og sælger det til
2B Biler/Anders Kroer-Bo Olesen. Anders og Bo kører videre i samme navn 2B Biler.
Kaj Verner lejer autolakeringsværkstedet af de nye ejere, under navnet 2B Autolakering.

2B Biler set fra Århusvej i 2018.

Auning får sin tredje vaskehal i 2019.

2B Bilvask, i baggrunden ses 2B Boxe. Foto fra 2024.

Pusleplads hos 2B Bilvask. 2024.

2B Autolakering 2024.

2B Autolakering 2024.

Tidslinje for Kaj Verners virksomheder:
2011 2B Biler åbner på Energivej 2
2012 Brian Thinggård stopper
2019 2B Bilvask åbner
2022 2B Biler sælges, 2B lakering åbner
2023 2B Boxe åbner

2B Biler ved Anders Kroer & Bo Olesen

Anders Kroer og Bo Olesen køber i 2022, 2B Biler/Kaj Verner Randrup. De lejer samtidig autolakeringsværkstedet ud til 2B Autolakering.
Anders og Bo har bl.a. arbejdet sammen hos Peugeot i Risskov. Så med indgående kendskab til den nye bilteknik, får de hurtigt brug for at øge medarbejderstaben. I dag består firmaet af dem selv, samt en mekaniker og en lærling.

Borgerforeningens generalforsamling hos 2B Biler i 2023 (Anders og Bo i baggrunden).

Værkstedet hos 2B Biler. 2024.

Bo Olesen ved kundeindskrivningen.

Dansk Biltema

I 1981 køber Erik Nymann forretningen Dansk Biltema på Mortensensvej 36, af Peer Biltema Rasmussen. Erik Nymann driver firmaet Nymann Autoparts, det er en detail og grossist virksomhed indenfor autobranchen, med hovedsæde i Kolind og afdelinger i Grenaa, Hadsten, Risskov og nu i Auning.
   Allerede i 1983 bliver der bygget en 160m2 stor lagerbygning til den bestående forretning. Forretningen bliver hurtigt uundværlig for byen, ikke bare for den professionelle del af autobranchen, men også for den private bilist, som kan få den ting, som vedkommende mangler til sin bil. I 1992 bliver Dansk Biltema en del af Auto-G kæden, sammen med de andre Nymann forretninger. Det er en landsdækkende kæde, der går sammen om bl.a. indkøb og markedsføring.  Man starter også en værkstedskæde, Autoplus (se eks.
John’s Auto) med værksteder rundt om i Danmark.
    I 2023 dør Erik Nymann og Dansk Biltema kommer senere på året ind i sammenslutningen
AG Automotive, sammen med de andre forretninger i Nymann Autoparts.

I denne invitation til reception i anledning af overtagelsen af Dansk Biltema, skriver Erik Nymann: Vi vil lave Dansk Biltema til en rigtig reservedelsforretning, som også handler med udstyr. Det er vort mål at få mange nye varegrupper på hylderne, og skulle der være varer, som vi ikke har på hylderne endnu, påtager vi os at skaffe disse så hurtigt fra vore afdelinger i Kolind eller Grenå, så du end ikke opdager, de ikke var der.
    Som nævnt ovenfor, er det vort mål at få et meget bredt sortiment med vægten lagt på sliddele, men vi vil også tilbyde at levere alle de varegrupper, som findes f.eks. i det nye autokatalog Bil-nøglen.
    Som daglig leder af vor nye forretning er ansat Holger Østergaard, som kommer fra vor afdeling i Grenå. Endvidere er Margit Rasmussen, som vel nok er kendt af de fleste, blevet i forretningen. Administrationen kommer til at foregå fra Kolind, men det vil de fleste af vore forhåbentlig mange kunder ikke mærke noget til, idet alt det daglige nemt kan ordnes i Auning.

Overtagelsen annonceres i Folkebladet i 1981.

Folkebladet i 1981.

Folkebladet i 1981.

Annonce fra 1983.

I forbindelse med tilbygningen i 1983.

Butiksfacaden ud mod Vestergade i 1985. 1985.

Klar til messe i Auning-Hallen i 1984.

Annonce 1985.

Annonce 1985.

Annonce 1985.

Annonce 1988.

Vejskildt ved Mortensensvej.

Alt hvad en bilist kan drømme om i 1998.

Ekspeditionen set bagfra, se det nye EDB anlæg til venstre. 1998.

Facaden ud mod Vestergade i 2019.

Svend Erik Lønstrup

Svend Erik Lønstrup er udlært mekaniker hos Peugeot, Tage Thomsen i Fausing.
I 1982 køber han, sammen med sin kone, Susanne, BP-servicestationen, Vestergade 43. De åbner samtidig en butik ved tanken, som Susanne passer. De kalder værkstedet for Auning Autoværksted.
I 1984 bliver de gamle tankstandere udskiftet med nye tankstandere. Allerede i 1987 bygger de en helt ny vaskehal, samtidig udvider de værksted og butik.
    BP bliver i 1989 overtaget af Q8, så servicestationen skifter fuldstændig udseende. I 1997 kommer der helt ny betalingsautomat ved vaskehallen og i 2002 bliver der bygget en “Pusleplads” til bilen, så man kan støvsuge og rengøre bilen indvendig under tag. I 2002 kommer der endnu et nyt tiltag, da der gennem Q8 starter trailerudlejning, med trailere i forskellige størrelser.
    Svend Eriks mangeårige mekaniker Leif Sørensen vælger i 2007, at gå på efterløn, og efter mange overvejelser beslutter Svend Erik derfor at lukke værkstedet.
    I 2012 skifter de Q8 ud med det nye F24 lavprisselskab. De forpagter tankstanderne og vaskehal ud til F24. Alt salg af brændstof og bilvask foregår nu udelukkende ved selvbetjening. De fortsætter med butikken, men beslutter sig senere på året at lukke den.

Annonce fra 1983.

Logo 1961-1989. British Petroleum det tredje største energiselskab i verden.
Storbritanniens største selskab.

BP benzin i Vestergade 43 fik i 1984 skiftet disse standere ud men nogle mere moderne.

BP benzin i Vestergade 43 fik i 1984 skiftet disse standere ud men nogle mere moderne.

Nu med blyfri benzin og tegning af de nye tankstandere. 1984.

Under overskriften "Bilvask i Auning" skrev Folkeblader følgende i 1987: - Svend Erik og Susanne Lønstrup på Auning Autoværksted har investeret i en ny topmoderne California bilvaskeanlæg, som bl.a. er udstyret med et undervognsskyl, der har til formål at skylle tæringsfremmende saltrester af bilens undervogn. Det nye vaskeanlæg er datastyret. I butikken vælger man et af de fem programmer, får udleveret et hulkort, indskyder det i datamaten og vaskeanlægget klarer resten. Her ses Susanne Lønstrup ved anlægget.

En annonce i overgangsperioden mellem BP og Q8. 1988.

En ung Svend Erik “på hovedet” i en bil. 1987.

I 1987 køber Kuwait Petrolium International, selskabet BP (British Petrol) i Danmark og overtager deres servicestationer under navnet Q8. I 1989 blev BP-tanken i Auning ændret til en Q8 service station.

Her er den nye pristavle er ved at blive løftet på plads. Bemærk 1989-priserne som er ca. det halve af priserne i 2024.

Q8 introducerer i 1997 betalingsterminal ved bilvaskehallen, så bilisterne kan køre direkte fra gaden til bilvaskehallen og betale for bilvasken dér, uden først at skulle ind i butikken og købe vaskekort.

Puslepladsen kom til i 2001.

Annonce fra 2002.

F24 er en dansk kæde af ubemandede lavpris tankstationer, der drives af Q8 Danmark. Navnet F24 står for fuel 24 timer i døgnet. Startede i 2005.

Tidslinje for Svend Erik Lønstrup:
1982 Køber BP servicestationen, Vestergade 43
1984 Helt nyt tankstanderanlæg.
1987 Bygger vaskehal, udvider værksted og butik.
1989 Skifter fra BP til Q8
1997 Ny betalingsautomat
2001 Bygger “Pusleplads” til bilen
2002 Udlejning af trailere
2006 Lukker værkstedet.
2012 Skifter fra Q8 til F24, butikken lukker

John's Auto

John Kristensen er udlært mekaniker hos Kajs Autoværksted, Randers i 1983.
   Allerede i 1985 køber John ejendommen Vestergade 44, af
Ejvind Madsen, her starter han John’s Auto. Han beskæftiger sig med bilreparation og salg af brugte biler. Men i 1989 er han uheldig med at en bil går i brand under en reparation og værkstedet brænder. Det bliver dog hurtigt bygget op igen.
   I 1993 begynder John at sælge trailere fra Dantrailer og i 1996 bygger han en tilbygning til værkstedet.
   I 2007 køber John værkstedet på Vestergade 42A, af
JP Biler. Han flytter sine værkstedsfaciliter til den nye adresse. Johns far,  Willy Caltex Kristensen, drev værksted og tankstation i 60’erne på samme adresse.
   Værkstedet udvikler sig til en god læreplads for mange lærlinge, og er altid klar til den nyeste teknik. Som det nyeste bliver der i 2023 lavet en ladestation til el-og-hybridbiler.

John’s Auto, Vestergade 44 i 1988.

Brand i værkstedet i 1989.

Annonce fra 1993.

Tiltag med salg af trailere i 1993.

Annonce fra 2001.

Udstilling af biler ved privatboligen i 2008

Luftfoto med tilbygning til privatboligen i 2010.

John’s Auto klar med ladestander til el-og-hybridbiler i 2024.

Tidslinje for John's Auto

1985 Køber Vestergade 44, af Ejvind Madsen

1989 Værksted brænder

1993 Salg af trailere

1996 Tilbygning til det bestående værksted

2007 Køber værkstedet på Vestergade 42A

2023 Får ladestation til el-og-hybridbiler.

Autolakering

I autolakeriet på Energivej 2, har der været forskellige firmaer. Da ejendommen blev bygget af Knud Jensen i 1985, drev han autolakeriet i sit firma GS Auto. til 1989. Senere blev bygningen solgt, og han lejede lokalerne med sit nye firma KJ Auto. til 1994.
    Fra 1994 til 2006 er der forskellige autolakerer der, Jimmy Kjær, Nicky Kjær og Auning Autolakering v/Jørn Ole Mikkelsen. I 2006 starter Jeppes Autolakering v/Jeppe Knudsen.
    Da
2B-Biler/ Kaj Verner Randrup. starter i 2010, ophører lejemålet med Jeppe Knudsen og 2B-Biler fortsætter selv med autolakering.
    I 2022 sælger Kaj Verner firmaet 2B-Biler til Anders Kroer og Bo Olesen.
    De fortsætter i samme navn
2B-Biler/Anders Kroer-Bo Olesen, men Kaj Verner fortsætter i autolakeriet og kalder sit nye firma for 2B-Autolakering.

Tidslinje for Autolakering Energivej 2:
1985-1989 GS-Auto
1989-1994 KJ-Auto
1994-2006 Jimmy Kjær, Nicky Kjær, Auning Autolakering
2006-2010 Jeppes Autolakering
2010-2022 2B-Biler/Kaj Verner Randrup
2022-         2B-Autolakering

J. P. Biler

Jørgen Poulsen køber i 1986, ejendommen på Mortensensvej 34, af Børge Kjær, Børges Auto. Her starter han sit autoværksted, J. P. Auto, med reparation og salg af brugte biler. Men i løbet af et par år, vokser firmaet ud af rammerne på Mortensensvej.
    I 1988 køber Jørgen Poulsen, Texaco servicestationen på Vestergade 42A af

Erik Skotte Møller. Han laver nogle moderniseringer, bl.a. bliver der ved det nye Texaco tankanlæg installeret seddelautomat.
    Benzinselskaberne Texaco og Hydro fusionerer i 1995.  Navnet er nu fremover Hydro-Texaco. I 2000 vælger Jørgen Poulsen at lukke for salg af brændstof og tankanlægget fjernes. I 2001 bygger Jørgen Poulsen nye værkstedsfacilitet med to extra arbejdspladser og en udstilling til den gamle servicestation. Samme år begynder han med salg af trailere, knallerter og cykler. Samt salg af reservedele, tilbehør og reparation af disse.
I 2007 sælger Jørgen Poulsen til John Kristensen,
John's Auto.

Annonce i Folkebladet 1986.

Annonce i Folkebladet 1986.

Annonce i Folkebladet 1987.

Annonce i Folkebladet 1988.

Annonce i Folkebladet 1988.

Annonce i Folkebladet 1988.

Nu med seddelautomat. Folkebladet 1988.

Jørgen Poulsen sammen med Jens-Ole Pedersen i forbindelse med sponsorat af fodbolde til AIF i 00`erne.

Luftfoto fra 1988 hvor man lige kan ane Texaco skiltet.

Texaco og norske Hydro fusionerer i 1995 og tankstationerne kommer til at hedde Hydro Texaco.

Udvidelsen i 2001 kom i Folkebladet.

Annonce i Folkebladet 2002.

Annonce i Folkebladet 2006.

Annonce i Folkebladet 2006.

Djurs Bilplejecenter

I 2000 åbner Søren Schmidt sin nye forretning, Djurs Bilplejecenter, på Industrivej 4.
Men lokalerne bliver for små, så i 2001 lejer han bygningen på Industrivej 117, det er større lokaler til hans forretning. Samtidig starter han salg af diverse trailere og hans kone, Connie Wiik, åbner minikiosk ved DK-tanken. Men i løbet af 2001, bliver de desværre nødt til at lukke Deres aktiviteter.

Annonce i Folkebladet 2000.

Annonce i Folkebladet 2001.

Omtale i Folkebladet 2001.

Annonce i Folkebladet 2000.

Annonce i Folkebladet 2001.

Willy "Caltex" Kristensen Vestergade 42A

Fra midt i 50’erne har Willy “Caltex” Kristensen arbejdet som mekaniker hos Ejvind Madsen på Caltex servicestationen, Vestergade 42A. I 1960 overtager Willy “Caltex” Kristensen, sammen med sin kompagnon Svend Jespersen fra Pindstrup, selv servicestationen. Han og Svend driver værksted og servicestation sammen, indtil Svend afhænder sin del, til Willy, midt i 60’erne. (Svend Jespersen bygger Skovens Perle i Pindstrup, senere skifter det navn til Pindstrup Centret). Willy fortsætter alene indtil 1970, hvor han overdrager forretningen til John Jensen.
Willy bliver igen ansat som mekaniker og autolakerer hos Ejvind Madsen. Men “Caltex” navnet bliver ved med at hænge ved ham. Willys søn, John Kristensen køber værkstedet i 2006. Værkstedet hedder herefter John's Auto. Willy “Caltex” Kristensen dør i 1985.

Caltex-logoet fra 1936 til 1974.

Caltex-stationen i Willys tid.

Marius C. Mortensen Vestergade 42

Marius C. Mortensen kom til Auning i 1934. Han havde sejlet og bl.a. arbejdet som mekaniker i Amerika. Han overtog vognmand R. P. Rasmussens forretning. I 1937 byggede han servicestation med overbygget Caltex-tankanlæg på Vestergade 42 (i dag 42A). Det forlyder, at det var en af de første af sin slags i Danmark. Han driver servicestationen indtil 1954, hvor han afhænder servicestation og tankanlæg til Ejvind Madsen.

Marius C. Mortensens flotte tankanlæg.

Rougsø-Sønderhald Herreders Folkeblad i 1938.

Caltex logo fra 1947.

Folkebladet 1949.

Folkebladet 1950.

Folkebladet 1954.

Folkebladet 1954.

Byudviklingen betød meget for Marius Mortensen. Han gjorde en stor indsat for at få det nye kvarter Møllevænget udbygget. Han var med til at få jorden udstykket og gjort byggemodent. I dag bære en af kvarterets veje hans navn, Mortensensvej.

John Jensen Chevron

John Jensen overtager Caltex servicestationen Vestergade 42A, fra Willy “Caltex” Kristensen. i 1970.
John Jensen var en Auningdreng, søn af entreprenør Christian Jensen.
Han driver værksted og servicestationen med  Caltex smøremidler og brændstof til 1972, da Caltex indstiller deres virke i Danmark. Alle Caltex stationer kommer nu til at hedde Chevron.
John Jensen fortsætter med Chevron smøremidler og brændstof indtil 1974, hvor han overdrager servicestationen til
Erik Skotte Møller.
John Jensen drev senere Skippers Hus ved Lystrup strand.

Annonce fra Folkebladet i 1972.

Servicestationen sælges til Erik Skotte Møller i 1974.

Ophørsudsalg i 1974.

Brdr. Terndrup Pedersen Vestergade 43

I 1946 bygger Brdr. (Terndrup) Pedersen servicestationen Vestergade 43. De stammede fra ejendommen på Gjesingvej 7. De gjorde alt i autoreparation og havde en BP-tankstation med brændstof og smøreolier. På stakittet ud mod vejen, var der dekoreret med BP, det var ikke for brændstoffet, men initialerne for Brdr. Pedersen. Efter nogle år rejste den ene bror til Viborg og den anden bror Nels Terndrup Pedersen. fortsatte med at drive værksted og servicestation.

Brdr. Pedersens autoværksted 1950.

BP-loge som det blev anvendt fra 1947 til 1961.

Her ses det flotte stakit ud mod hovedvejen med initialerne BP.

Nels Terndrup Pedersen Vestergade 43

Nels Terndrup Pedersen køber værksted og BP-servicestation på Vestergade 43 videre, efter at hans bror rejste til Viborg i 1951. Brdr. Pedersens Autoværksted. Nels Terndrup Pedersen drev sammen med sin kone Inger, værksted og BP-servicestation ind til 1977. I 1977 sælger han forretningen til Ingolf Storm Kristensen.

Nels Terndrup Pedersens autoværksted 1965.

Nels Terndrup Pedersens annonce fra 1965.

Annonce i en adressebog som Sønderhald Kommune udgav i 1972.

BP-loge som det blev anvendt fra 1947 til 1961.

BP-loge som det blev anvendt fra 1961 til 1989.

Annonce fra 1972.

Annonce fra 1956.

Ingolf Storm Kristensen Vestergade 43

Ingolf Storm Kristensen køber værksted og BP-servicestation, Vestergade 43 af Nels Terndrup Pedersen i 1977. Ingolf er udlært mekaniker og har arbejdet, som dette en del år hos Hærens Materielkommando.
Han forsøger med noget helt nyt indenfor bilværksteder, nemlig at have åbent om søndagen.
I 1979/80 lukker Ingolf Storm Kristensen sin forretning. BP-servicestationen står tom indtil 1982, hvor den købes af
Svend Erik Lønstrup.

BP-loge som det blev anvendt fra 1961 til 1989.

Annonce for Storm Kristensens værksted fra 1978.

Frode Houlberg Kristensen

Frode Houlberg Kristensen.

I 1967 bygger smedemester F. Houlberg Kristensen en stor udstillings og værkstedshal i Vestergade (i dag Industrivej 114). Her skal forhandles og serviceres Dronningborg mejetærskere og Bukh traktorer.
I 1968 bliver firmaet aut. Hanomag-forhandler. Hanomag er varevogne og lastbiler. De kan fås i mange forskellige varianter som f.eks. kasse- ladvogne o.lign.
    Da Erik Nørgård (Ost fra Nørgård) ville aftage en hel del biler til hans virksomhed, var forhandlingen en realitet. Hanomag havde stor succes først i 70’erne, rigtig mange håndværkere, fragtmænd o.lign, kørte i disse biler, en kendt bil i gadebilledet.
    I 1976 bliver Hanomags lastvognsserie opkøbt af Mercedes- Benz, og Hanomag navnet ophører. Mercedes-Benz overtager derfor selv salget af disse. Hos F. Houlberg Kristensen bliver man ved med at servicere Hanomag bilerne lidt endnu, men efterhånden glider de ud. Man vælger derfor at koncentrere sig om firmaets nye bilmærke: Mazda.

Samme år som smedemester Frode Houlberg Kristensen kunne fejre sit 25 års forretningsjubilæum, blev de nye lokaler i Vestergade indviet.

Alfred mekaniker var også til reception, hans Morris Monaco holder udenfor.

Hanomag er en stor tysk industrigigant med hovedsæde i Hannover. De fremstillede i 60-70’erne en lastvognsserie, med nyttelast på 1,4 - 26t. De fremstiller desuden: Traktorer, entreprenørmateriel og krigsmateriel.

Forhandlerannonce fra 1971.

Forhandlerannonce fra 1971.

I 1971 havde autoforhandler F. Houlberg Christensen besøg af Hanomag karavanen, der præsenterede de nye, større kassevogne F40 F46 og F55, kassevogne, der dækker fra 2 til 5,99 tons nyttelast - altså en udvidelse af det nuværende program F30 og F35, der rækker op til 2 tons nyttelast. De nye kassevogne er baseret på benzin- eller dieseldrift, og der kan vælges mellem 4 motorstørrelser, 2 kasselangder, 3 kassehøjder og 37 dørkombinationer.

Denne Austin A200 FT var fra før Nørgaard gik over til Hanomag.

Almind Sørensens Hanomag ved sommerfesten i 1984.

    F. Houlberg Kristensen ville gerne have en forhandling af et personvognsmærke. Så igennem Hanomag-importøren Tranberg Biler i Kolding, kommer han i kontakt med den nye Mazda-importør i Køge og så bliver forhandlingen af deres nye mærke Mazda en realitet. Bilerne bliver præsenteret i Auning, i februar 1971. Mazda modellerne hedder 1300, 616, 818 og 1800, det viser sig at være nogle særdeles velkørende og driftssikre biler.
  I løbet af 1971, stopper bilsælger Jørgen Jensen i firmaet. Så Frode retter henvendelse til sin svigersøn Henning Wittrup, der er bilsælger hos Ford i Frederikshavn. Henning flytter til Auning og starter i firmaet i 1972, hvorefter der rigtig kommer gang i salget af de nye biler.
I 1973 skifter firmaet navn i
Houlberg Kristensen.

Mazda's indtog på det danske marked i 1971

Mazda Motor Corporation er en japansk bilfabrik med hovedsæde i Fuchu, Hiroshima, Japan. Den blev grundlagt i 1920, af Jujiro Matsuda. Den danske importør Kaj Andersen & Sønner i Køge, lancerede bilerne på det danske marked i 1970, så op gennem 70’erne, blev der opbygget et stærkt forhandlernet i Danmark.

Annoncerne er fra 1972.

Annonce er fra 1972.

Houlberg Kristensen

Ved Henning Wittrups indtræden i firmaet F. Houlberg Kristensen i 1973, ændres navnet til A/S Houlberg Kristensen. I 1976 laves en selskabsændring og navnet bliver Houlberg Kristensen APS.
  Salget med det nye bilmærke Mazda, går over alt forventning. Bilerne bliver hurtigt populære, de er velkørende, driftssikre og godt skruet sammen. Indtil 1977 kører man stadig med modellerne 1300, 818, 626 og 929, men i 1977 begynder man at ændre modelbetegnelserne, da kommer den første model af serien 323 og i 1978 følger 626-serien, samt ny model i 929-serien, alle med baghjulstræk. Desuden introducerer Mazda, i 1978, en ny lille lastvognsserie med betegnelserne E2500 og E3000. Og da man lige har mistet Hanomag-forhandlingen, er det rart, at der igen kan leveres små ladvogne.
  I 1981, da Mazda introducerede deres nye forhjulstrukne 323 serie, eksploderer salget og i 1983 følger ligeledes en 626 serie med forhjulstræk. Med specielt disse to modelserier bliver Mazda et af de bedst sælgende bilmærker i Danmark op gennem 80’erne. Desuden kommer der i 1984 en ny varevognsserie E2200, som kan leveres som både kasse- og ladbil.

  Hos Houlberg Kristensen APS er der fuld fart på, man laver bl.a.  et nyt slogan: Mazda i Auning - kendt for sin gode service. Efterhånden er man oppe på at beskæftige 15-16 medarbejdere, så rammerne i bygningen fra 1967, er ved at være fyldt ud.
  I 1986 foretages der en totalrenovering af den bestående bygning, og der bygges en stor udstilling, med front ud mod Vestergade. Allerede i 1987 bygges der en ny brugsvognshal bag den bestående bygning. Den skal indeholde det efterhånden store udvalg, der er i brugte biler.
I slutningen af 1987 ændres firmanavnet til
Houlberg & Wittrup A/S.

Annonce i Folkebladet 1973.

Annonce i Folkebladet 1973.

Annonce i Folkebladet 1973.

Annonce i Folkebladet 1973.

Annonce i Folkebladet 1974.

Annonce i Folkebladet 1974.

Annonce i Folkebladet 1977.

Annonce i Folkebladet 1978.

1954-1974

Annonce i Folkebladet 1978.

Logoer på arbejdstøjet i 1980’erne.

1975-1991

Mazda Motor Corporation er en japansk bilfabrik med hovedsæde i Fuchu, Hiroshima, Japan. Den blev grundlagt i 1920, af Jujiro Matsuda.
Den danske importør Kaj Andersen & Sønner i Køge, lancerede bilerne på det danske marked i 1970, så op gennem 70’erne og 80’erne blev der opbygget et stærkt forhandlernet i Danmark. Især i 80’erne var Mazda et af de mest solgte bilmærker i Danmark.

Facade i 1982.

Annonce i Folkebladet 1983.

Annonce i Folkebladet 1984.

Annonce i Folkebladet 1984.

Annonce i Folkebladet 1986.

Annonce i Folkebladet 1986.

Annonce i Folkebladet 1986.

Annonce i Folkebladet 1986.

Annonce i Folkebladet 1986.

Forretningens nye facade fra 1986.

Henning Wittrup indgik i firmaet i 1973.

Luftfoto hvor brugtvognshallen ses øverst i billedet.

Annonce i Folkebladet 1987.

Annonce i Folkebladet 1987.

Tidslinje for Houlberg Kristensen APS:
1973: Henning Wittrup indgår i firmaet. Navnet ændres til  A/S Houlberg Kristensen
1976: Selskabsform og firmanavn ændres til Houlberg Kristensen APS
1977: Modelserien 323 præsenteres
1978: Modelserien 626 og ladvognsserien E2500/3000 præsenteres
1981: Ny 323 med forhjulstræk får premiere
1983: Ny 626 med forhjulstræk
          Frode Houlberg Kristensen dør
1984: Ny kasse-og ladvognsserie E2200 får premiere
1986: En større ombygning af firmaet
1987. Bygning af en brugtvognshal
          Selskabsform og firmanavn ændres til Houlberg & Wittrup A/S

Houlberg & Wittrup

Hos Houlberg Kristensen laver man i 1987 en selskabsændring, så nu hedder firmaet, Houlberg & Wittrup. Mazda sælger fortsat godt af modellerne 323 og 626.
    I 1989 lanceres der helt nye modeller i 323-serien, en helt ny model ser dagens lys i 1991, Mazda 121, og som kronen på værket bliver Mazda 626, kåret som årets bil i Danmark i 1993. Samme år kan man fejre firmaets 25 års jubilæum som autoforhandler.
    I 1995 kommer der et nyt mærke i huset, da man bliver forhandler af det japanske mærke, Suzuki. Det bliver en stor succes fra dag ét. Suzuki viser sig at være meget velkørende og økonomiske biler, samtidig med at der er en stor modelserie, der indeholder både personbiler og 4-hjulstrækkere.
    I 1997 har Henning Wittrup 25-års jubilæum med Mazda, samme år køber han DK-tanken, Industrivej 117. Samtidig flyttes pladeværkstedet fra hovedafdelingen over til Industrivej 117, i 2001 flyttes det tilbage til Industrivej 114.
    Firmaet har 30 års jubilæum som Mazdaforhandler i 2001 og i 2002 kommer der helt nye modelbetegnelser på Mazda-bilerne startende med den nye Mazda 6.
    I 2004 ansætter man Jesper Møller som bilsælger. Jesper kommer fra en stilling som forretningsfører hos Bilhuset Haldrup i Randers. I slutningen af 2005, ønsker Henning Wittrup at trække sig tilbage, så han sælger firmaet til Jesper Møller. Overtagelsen finder sted i januar 2006. Jesper Møller vælger at køre firmaet videre i samme navn.
Houlberg & Wittrup/Jesper Møller.

Fra ApS til A/S

1975-1991

1991-1992

1992-1997

1997-2015

Mazda Motor Corporation er en japansk bilfabrik med hovedsæde i Fuchu, Hiroshima, Japan. Den blev grundlagt i 1920, af Juriro Matsuda.
Den danske importør var Kaj Andersen & Sønner i Køge indtil 2002. Efter da blev importen til Danmark overtaget af Mazda Motor Danmark i Rødovre, en del af den europæiske organisation.

Folkebladet 1987.

Houlberg & Wittrup's personale i 1987.

I 1989 præsenteres helt nye modeller i 323-serien.

Annonce i Folkebladet 1988.

Annonce i Folkebladet 1987.

Den nye mini, Mazda 121 fra 1991.

Bodil og Henning Wittrup med årets bil og personalet med flag i hænderne, samlet foran firmaets salgsafdeling i 1993.

Den østlige ende af salg og værksted i 1993.

Annonce i Folkebladet 1993.

25-års forretningsjubilæum med salg af biler i 1993.

Mazda 626 bliver kåret som årets bil i 1993.

Avisomtale i 1996.

Suzuki Motor Corporation blev grundlagt i 1909 af Micro Suzuki. Hovedsædet ligger i Hamamatsu i Japan. De fremstiller bl. a. biler og motorcykler. Der er omkring 45.000 ansatte. På verdensplan er Deres salgsmængde af biler verdens 10. største. Bilerne importeres af Suzuki Bilimport Danmark, Køge.

Avisomtale i 1996.

Introduktion af de nye Suzuki biler i 1996.

Annonce i Folkebladet 1996.

Omtale af 25-års jubilæet i 1997.

Overtagelse af DK-tanken Industrivej 117. 1997

Festligt jubilæumsannonce fra 2001.

Introduktion af de nye Suzuki biler i 1996.

I 2001 kunne man selv hente sin fyringsolie.

Annonce i Folkebladet 2001.

Den nye Mazda 6, lanceres i 2002.

Her præsenteres hele Suzuki programmet. 2002.

Houlberg & Wittrup/ Jesper Møller

I 2006 køber Jesper Møller, Houlberg & Wittrup, Industrivej 114. Han vælger at fortsætte i samme navn. Allerede i 2008 sker der en stor ændring. Jesper Møller køber Mazda/Suzuki forhandlingen, Randers Automobilforretning, Ørneborgvej, Randers. Den skifter nu navn til Houlberg & Wittrup.
    Efter nogen tid vælger man at flytte bogholderi og pladeværksted til Randers, så i Auning er der nu: salgsafdeling, serviceværksted og reservedele.
    I 2017 sker der en større ombygning af firmaet, med udstilling, andre salgskontorer, kundeindskrivning og værksted.
    Da Randers afdelingen i 2021 skal brydes ned, på grund en anden vejføring, vælger Jesper Møller at sælge firmaet til
Pedersen & Nielsen, som han lejer bygningerne i Auning ud til.

De tre forskellige Mazda logoer i tiden hos Houlberg & Wittrup/Jesper Møller. Mazda Motor Corporation er en japansk bilfabrik med hovedsæde i Fuchu, Hiroshima, Japan. Den blev grundlagt i 1920, af Jujiro Matsuda. Importen i Danmark, varetages af Mazda Motor Danmark, Rødovre, en del af  den europæiske organisation.

Suzuki Motor Corporation blev grundlagt i 1909 af Micro Suzuki. Hovedsædet ligger i Hamamatsu i Japan. De fremstiller bl. a. biler og motorcykler. Der er omkring 45.000 ansatte. På verdensplan er deres salgsmængde af biler verdens 10. største. Bilerne importeres af Suzuki Bilimport Danmark i Køge.

Annonce i forbindelse med overtagelsen i 2006.

Annonce fra Folkebladet i 2006. Læg mærke til Henrik Tychsen, han bliver senere daglig leder af  Auning afdelingen.

Forretningen set fra Vestergade. 2009.

Houlberg & Wittrup set fra Industrivej. 2010.

Nu er Randers afdelingen kommet på annoncerne. 2019.

Man bruger stadig det gamle slogan “Kendt for sin gode service”. 2019.

Jesper Møllers tidslinje:
2006 Jesper Møller køber Houlberg & Wittrup
2008 Køber Mazda/Suzuki Randers
2009 Flytter administration og Pladeværksted til Randers
2017 Større ombygning på Industrivej 114
2021 Sælger til Pedersen & Nielsen

Pedersen & Nielsen, Industrivej 114

Pedersen & Nielsen køber i 2021 firmaet Houlberg & Wittrup v/ Jesper Møller, Industrivej 114. Grunden er, at der hvor Houlberg & Wittrups Randersafdeling ligger, skal der etableres et nyt vejsystem, så derfor vælger Jesper Møller, at sælge begge afdelinger.
    Pedersen & Nielsen lejer bygningerne i Auning af Jesper Møller og fortsætter firmaet der. Medens Randersafdelingen flyttes til Pedersen & Nielsens hovedafdeling Århusvej 115, Randers.
    Pedersen & Nielsen startede i 1966, som Volvo-forhandler i Randers. Igennem de senere år har firmaet udvidet med afdelinger i mange byer og blevet det man kalder et multibilhus med rigtig mange forskellige bilmærker.
    I Auningafdelingen koncentrerer man sig om de to etablerede mærker Mazda og Suzuki.
I 2024 kom så endnu et nyt bilmærke til Auning. Firmaet fik det japanske mærke Isuzu, der leverer pick-ups og varevogne.

Houlberg & Wittrup

Læg mærke til at Houlberg & Wittrup A/S er blevet overdækket i forbindelse med overtagelsen i 2021.

Byer hvor Pedersen & Nielsen har afdelinger.

Mærker som er repræsenteret hos Pedersen & Nielsen.

Industrivej 114 set fra Vestergade i 2023.

Et moderne bilhus i 2024.

Peer Biltema Rasmussen

I 1972 flytter Margit og Peer Rasmussen, sammen med deres børn ind i villaen på Pilevej 11. Peer, der er udlært købmand, har fået arbejde hos Per Udsen, Grenaa (der fremstiller dele til flyindustrien) som montør, et arbejde der medfører en del rejseaktivitet til Sverige. Der ser han de svenske autotilbehørsbutikker, biltema og får lyst til at åbne en tilsvarende butik i Danmark.
   
I 1975 bliver drømmen til virkelighed, da han her åbner Dansk Biltema. Han indretter butik i garagen på Pilevej 11, og en del lager i privatboligen. Men pladsen bliver hurtigt for trang.

Peer Rasmussen.

Dansk Biltema bliver født på Pilevej 11.

Indgang til butikken på Pilevej 11.

Denne annonce var starten på en helt ny type butik i Auning.

Dansk Biltema annonce med juletilbud i 1975.

Allerede i januar 1977 åbner Peer en helt nybygget forretning og privatbolig på Mortensensvej 36-38. Forretningen udvides til at omfatte både engros og detailsalg.

Margit og Peer Rasmussen ved åbningen af Dansk Biltema i 1977.

Allerede i januar 1977 åbner Peer en helt nybygget forretning og privatbolig på Mortensensvej 36-38. Forretningen udvides til at omfatte både engros og detailsalg.

Bemærk Peers flotte Rallyejakke. Det ligner en John Player Special jakke.

John Player Special er et engelsk brand, som i 70’erne og 80’erne havde et formel 1 team. Med bl.a. racerkørerne Ronnie Pettersson og Emerson Fittipaldi.

Peer bag disken, ved ekspedition af et læderrat. Et af den tids store trends.
Samtidig med handlen er cigarkassen åbnet og forfriskninger er sat på bordet.

Annonce med juletilbud 1978.

Helsides annonce i Folkebladet 1977.

Messe i Auning-Hallen, den nye ekspedient Jens-Ole Pedersen midt i billedet.

Efter nogle gode år sælger Peer, i 1982, forretningen Dansk Biltema til Erik Nymann, Kolind. Allerede i 1983 går Peer nye veje og han starter Auning Dækhandel. Peer kører ud fra hjemadressen Nyvangsvej 14 i sin lastvogn og kører rundt i Jylland til vulkanisører og vognmænd, hvor han opkøber brugte lastvognsdæk.
    Nogle dæk bliver solgt til andre vulkanisører og en del bliver exporteret til Sverige, Polen og Tyskland. Senere kommer der nye ideer, hvor dækkene bliver skåret op, dæktoppen sælges til Sverige og dæksiderne sælges til landmænd, hvor de bruges til forskellige former for afdækning.
  I 1995 køber Peer “Biltema” Rasmussen, sammen med sønnerne Steen og Brian, Poul Erik “Diesel” Jensens vognmandsforretning på Energivej 11, navnet ændres til
Auning Trætransport.
Auning Dækhandel ophører i 2014.

AG Automotive, Mortensensvej 36-38

I 2023 er det slut med Dansk Biltema navnet. Da sammenslutter man alle 19 jyske Auto-G forretninger i et selskab: AG Automotive. Det sker grundet den store konkurrence på reservedelsmarkedet. Der er stadig både engros og detailsalg i forretningen.

AG Automotives facade ud mod Vestergade i 2024.

Et glimt indenfor i butikken 2024.

KJ Auto, Industrivej 5

KJ Auto starter i 1990. Knud Jensen lejer bygningerne på Industrivej 2 og hans søn Per Jensen er kommet med ind i firmaet. Der er salg og reparation af Citroën biler, som er firmaets foretrukne bilmærke. Man lejer samtidig malerværkstedet på Energivej 2 i en periode. Med 3-5 medarbejdere, bliver der solgt rigtig mange biler fra adressen, der ligger godt ud til Århusvej. I 2010 stopper Knud Jensen, så sønnen Per Jensen bliver eneejer af firmaet.
    Da Auning Bogtrykkeri’s bygninger på Industrivej 5 bliver sat til salg i 2015, køber Per Jensen ejendommen og indretter moderne værksted og salgsfaciliteter. Senere på året køber han også bygningerne på Industrivej 2. Firmaet er nu vokset til at have 6-8 medarbejdere.
    Da
Børges Auto på Energivej 6, stopper i 2017, køber KJ Auto bygningerne. Man lejer beboelse og værksted ud og bruger selv den gode udstillingsplads ud mod Århusvej.
    Per Jensen er rigtig dygtig til at finde på nye tiltag. Så i 2020 starter en ny afdeling i firmaet, der hedder: Micromakker. Det er udlejning af mikrobiler af modellerne Citroën C1 og Peugeot 108. Samtidig ansættes Per Jensens bror Palle Jensen, til at lede den nye afdeling.
  I 2022 lejer man plænen hos Sørens karosseriværksted, Industrivej 123, til udstilling af biler, indtil Søren stopper i foråret 2024. Det sidste nye tiltag i firmaet, sker i 2024, med udlejning af trailere til diverse flytteopgaver.

KJ Auto blev i 1988 etableret af Knud Jensen i lejede bygningerne på Industrivej 2.

Annonce fra Folkebladet 2014.

KJ Auto udstilling til Århusvej i 2021.

KJ Auto er særdeles aktiv på de sociale media. I juni 2024 har KJ Auto 1.055 opslag på Instagram og har her 2.151 følgere. På Facebook har KJ Auto 7.100 følgere. Også på LinkedIn er KJ Auto tilstede.

På Linkedin skriver KJ Auto i juni 2024: - KJ Auto har eksisteret i ca. 35 år. Vi specialiserer os i Citroen og Peugeot, både i køb og salg af brugte biler, samt reparationer og salg af nye og brugte reservedele. Vi reparerer og servicerer alle bilmærker, og har i den forbindelse bl.a. en specialiseret KIA tekniker/mekaniker på værkstedet.

I 2020 åbner KJ Auto biludlejningen Mikromakker med en hel flåde af biler, som det ses på dette foto.

KJ Auto´s biler ved Sørens Karosseriværksted, Industrivej 123 i 2024.

Tidslinie for KJ Auto:
1988 Knud og Per Jensen åbner på Industrivej 2
2010 Per Jensen bliver eneejer
2015 Køber ejendommen på Industrivej 5
2017 Køber ejendommen på Energivej 6
2020 Starter udlejningsselskab, Mikromakker
2024 Starter udlejning af trailere.

Trailere til udlejning starter i 2024.

Alfred Nielsen, Auning Autoværksted

Alfred Nielsen (kaldet Alfred mekaniker) født i 1915, stammede fra Bolbro ved Odense. Han var udlært mekaniker, men havde svært ved at finde arbejde på egnen.
    Han fik arbejde ved bygningen af Lillebæltsbroen i 1935. På det tidspunkt havde han mødt sin kone, Anna, der var fra Auning. Han flyttede derfor til Auning og startede et bilværksted, det lå i baggården mellem Vestergade 11 og 13.

I 1943 bygger Alfred Nielsen sit nye værksted på adressen, Østergade 32. Allerede i 1953 udvider han, med nyt stort værksted og først i 1950`erne opfører han et tankanlæg med Gulf Oil.

Skylon var et dansk knallertmærke, der blev produceret i fra 1953-1965 i Randers og Århus.

I 1953 bliver han forhandler af det nye danske knallertmærke Skylon, men et er knallerter, noget andet er bilhandel. Så i 1962 bliver han Domi-forhandler og bygger en helt ny udstilling, til de flotte nye biler.

Annonce i Folkebladet 1953.

Alfred og Anna, bygger i 1968 nyt hus på adressen Sandvej 1. Den gamle privatbolig, i forbindelse med værkstedet, bliver nu lavet om til bl.a. lager og frokoststue.

Domi (Dansk Oversøisk Motor Industri) var importør af en række engelske bilmærker som: MG, Morris, Riley og Wolseley. Morris var klart det største mærke med stort salg af modellerne: Morris 1000, Mascot, Marina og Monaco. Først i 70`erne var Domi største danske importør med salg på over 20.000 enheder pr. år. Domi lukker ned i 90`erne.

Fra 1970’erne med det overbyggede tankanlæg. I forgrunden Alfreds flotte bordeauxfarvede Morris Monaco.

Igen i 1970 sker der noget, der bliver nemlig bygget et overdækket tankanlæg med nye tankstandere. Sidst i 70`erne går det meget ned af bakke med salg af engelske biler, så han skifter over til det russiske bilmærke: Lada. Det var dog en kortvarig succes, bilerne solgte kun på deres robusthed og pris. Russiske biler blev aldrig en succes i Danmark.
Omkring 1986 lukker Gulf Oil deres tankanlæg i Danmark og alle stationer kommer til at forhandle olie og brændstof fra Q8.

Merete Daugård (svigerdatter) og Alfred mekaniker i 1950’erne.

Alfred Nielsen havde efter datidens forhold en stor bilforretning og der er gennem årene, blevet uddannet mange dygtige mekanikere derfra. I en årrække var han også skuemester ved svendeprøverne på Randers tekniske skole. I 1989 sælges ejendommen til Peder Jacobsen, som starter Auning Traktor og maskinværksted. Alfred “mekaniker” Nielsen dør i 1992.

Forhandlerkort fra 1966.

Morris 1000 annonce 1966.

Annonce fra 60'erne.

 Domi annonce fra 60’erne.

Annonce fra 60`erne.

Annonce fra 1977.

Lada blev produceret i byen Toljatti ved Volgafloden i det centrale Rusland.

Gulf logo 1935-1959

Gulf logo 1959-1983

Alfred Nielsen ved tanken i 1980'erne.

Merete Daugaard: Under krigen skulle Alfred Nielsen reparere biler for tyskerne, som derfor havde sat en soldat til at holde vagt på stedet. Da havde han stadig værksted henne midt i Auning. Denne soldat fik Alfred og hans kone en godt forhold til - åbenbart så godt et forhold, som tyskerne ikke brød sig om. Derfor blev soldaten skudt af sine egne. Soldaten hed Kurt. Og på grund af det gode forhold, mine svigerforældre havde til soldaten, og den tragiske hændelse, blev min eksmand opkaldt efter ham.

Tidslinje for Alfred "mekaniker"
1936 Startet i Vestergade 11-13
1943 Bygger værksted i Østergade 32
1953 Udvider værksted, får Gulf tankstation og bliver forhandler af Skylon knallerter.
1962 Bliver Domi forhandler
1968 Bygger privatbolig på Sandvej 1
1978 Lada forhandler
1986 Q8 overtager Gulf Oil
1989 Sælger til Peder Jacobsen
1992 Alfred "mekaniker" dør

Kristians Autolakering Lunavej 2

I 1982 lejer Kristian Sørensen, Lunavej 2 af Frode Houlberg Kristensen, der indretter han autolakeri i garagen. Han driver sit autolakeri til 1985, hvorefter han lukker firmaet.

Annoncen er fra 1984.

Annoncen er fra 1983.

Annoncen er fra 1983.

Auning Service-Center

I 2012 køber Brian Andersen, der er vognmand i Randers, Auning Slidbanefabrik. Han kalder sit nye firma for Auning Service-Center. Han vil sælge nye dæk og lægge slidbaner på gamle dæk, desuden vil han servicere sine egne og andres lastvogne. Fra omkring 2018 er aktiviteterne for nedadgående og i 2020 lukker firmaet.

Auning Slidbanefabrik

I 1980 køber Ib Pedersen Auning Dækcenter og Autogenbrug. på Industrivej 12. Han kalder sit nye firma for Auning Slidbanefabrik. Han sælger nye dæk og lægger slidbaner på gamle dæk. Ib og hans kone driver virksomheden i mange år og i 1995 ændrer han firmanavnet til Auning Dækcenter. På grund af sygdom bliver han desværre nødt til at sælge firmaet i 2012. Han sælger det til vognmand Brian Andersen, Randers, som kalder firmaet for Auning Service-Center.

 I denne annonce fra "Sønderhaldbogen 1985" er adressen angivet som Industrivej 21, men det er vist en fejl.

Besøg hos Auning Dækcenter, Industrivej 12, Auning. Fra venstre borgmester Evald Nielsen, kommunaldirektør Mogens Eriksen, erhvervskonsulent Karen Ørskov, fru Pedersen og indehaver Ib Pedersen.

1983

1990

1984

1984

1995: Nu med nyt firmanavn.

Auning Dækcenter og Autogenbrug

I 1979 bygger Lis og Leo Rasmussen helt nyt værksted og privat bolig på Industrivej 12 , hvor de starter deres nye firma Auning Dækcenter og Autogenbrug. De handler med nye dæk og slidbanedæk. Desuden alt i brugte reservedele til alle gængse bilmærker. I 1981 afhænder Lis og Leo Auning Dæk og Autogenbrug til Auning Slidbanefabrik v/ Ib Pedersen.link.

Lis og Leo Rasmussen

I 1974 køber Lis og Leo Rasmussen, Esso service, Vestergade 33 af Jens Skotte Møller. De indrettede bl.a. ny kiosk ved tankanlægget, desuden fortsatte de med at tilbyde diverse reparationer på værkstedet. I 1976 sælger Lis og Leo servicestationen til Lissi og Hugo Jensen.

Leo's opstart i autobranchen i 1974.

I 1979 bygger Lis og Leo Rasmussen helt nyt værksted og privat bolig på Industrivej 12 , hvor de starter deres nye firma Auning Dækcenter og Autogenbrug. De handler med nye dæk og slidbanedæk. Desuden alt i brugte reservedele til alle gængse bilmærker. I 1981 afhænder Lis og Leo Auning Dæk og Autogenbrug til Auning Slidbanefabrik v/ Ib Pedersen.link.

I bygningerne på Østergade 12 (det gamle mejeri) starter Lis og Leo Rasmussen i 1982, op med salg af brugte biler og værksted til forskellige reparationer og kalder firmaet LR Auto. I 1987 lukker de firmaet og deres aktiviteter i autobranchen ophører.

Annoncer fra 1983.

Børges Auto Energivej 6

Børges Auto blev oprettet af Børge Kjær i 1980. Børge kom fra Langkastrup, og var uddannet pladesmed hos autofirmaet Vilh. Nellemann i Randers. Hans speciale var rust og pladearbejde.
Han startede på Mortensensvej 34 i 1980, hvor han også boede privat. I 1986 bygger han nyt værksted og privatbolig på Energivej 6. Der driver han værkstedet til 2017, hvor han sælger til KJ Auto. Børge Kjær flytter derefter til Hollandsbjerg.

Børge Kjærs autoværksted kunne ses fra Århusvej.

Annonce fra 1986.

Annonce fra 1990.

GS AUTO

GS Auto blev etableret af Knud Jensen i 1981. Knud Jensen stammer fra Vejleegnen. Han havde et autolakeringsværksted i Hevring. Der fik han en Citroën GS i bytte, som var noget rusten, hvilket han lavede og fik hurtigt solgt bilen igen.
   Han fik lyst til at arbejde mere med Citroën GS bilerne. Han lejer det gamle Coca Cola depot på Kirkevej 14 af Poul Hansen og starter op på adressen i 1981. Sammen med et par medarbejdere går han i gang med hovedsageligt at lave Citroën GS biler (deraf firmanavnet) han lavede bilerne fra bunden og solgte dem, når de var klar.
   I 1984 er pladsen for trang, så han bygger nyt værksted på Energivej 2, med kontor, værksted og malerværksted. Knud Jensen så mulighederne i mange ting. I en periode hentede han biler hjem fra København, som han så lakerede, for en aftalt pris og leverede så en nylakeret bil tilbage til København.
I 1988 stopper GS Auto.

Annoncer fra 1985.

Avisomtale af Knud Jensens nybyggeri på Industrivej 2 i 1985.

Her ses en del af GS Auto's ejendom med masser af udstillede biler og endnu flere på "lager". GS Auto lukker i 1988. Herefter overtager KJ Auto værkstedet

Annonce 1985.

Annonce ved åbning af Energivej 2 i 1985.

Annonce 1985.

Henning's Auto, Industrivej 117

Henning Sørensen kom fra Allingåbro, hvor han tidligere havde haft et autoværksted. I 2004 lejede han, både værksted og privatbolig på Industrivej 117, af Henning Wittrup, Mazda i Auning. Han starter autoværksted, samt bil omsynsværksted. Tankanlægget ved værkstedet passes og drives fortsat af Mazda i Auning, indtil tankanlægget nedlægges i 2007. Hennings Auto lukker til nytår 2011.

Jørgen´s Auto Industrivej 3

Jørgen Nygaard Pedersen startede Jørgens Auto, med at bygge værksted på sin private bopæl Østergade 38 i 1972. Jørgen kommer fra V. Alling og blev udlært som mekaniker hos Shell service i Brabrand. Efter endt læretid fik han job hos Test Biler Århus V., som han samarbejdede med i starten.
    I 1974 bygger han helt nyt værksted på Industrivej 3, hvorfra han reparerer og sælger brugte biler. I 1976 bygger han også ny privatbeboelse på adressen.
    I 1977 sker der noget nyt. Jørgen bliver forhandler af traktormærket David Brown og den første traktor, som han sælger, er den største model, der lagerføres i Danmark.
    Desværre er Jørgen ude for en arbejdsulykke i 1981. Under montering og oppumpning af et dæk, eksploderer det og ødelægger hans venstre arm. Jørgen kører firmaet videre indtil 1986, hvor han lukker det. I dag bruger Jørgen værkstedet som hobby og bor stadig på adressen.

I 1972 bygger Jørgen Nygaard Pedersen nyt værksted på Østergade 38.

Firmaet som Jørgen Pedersen havde samarbejde med ved starten i 1973.

Værkstedet set fra Århusvej inden privatboligen blev bygget ud mod Århusvej i 1976.

Den første traktor som Jørgen Pedersen solgte i 1977.

Annonce fra 1977.

Annonce fra 1977.

Annonce fra 1981.

Annonce fra 1984.

Værkstedet på Industrivej 3 og privaten set fra Århusvej.

J. D. Bjerregaards Autoværksted Vestergade 36

Johannes Digmann Bjerregård lejer bygningerne på Vestergade 36 i 1936, hvor han starter sit autoværksted, med et tilhørende Shell-tankanlæg. Han gør sig i mange ting, eksempelvis almindeligt reparationsarbejde, motorreparation, dæk og slidbanepålægning. I 1937 bliver Bjerregaard valgt ind i teknisk skoles bestyrelse. Bjerregaard driver sit værksted indtil 1949, hvor det ophører. Garageanlægget overtages af vognmand Peder Pedersen og senere af hans søn Svend Pedersen.

Bjerregaard autoværksted Vestergade 36.

Denne annonce er fra Randers Amtsavis 1937.

Denne annonce er fra Randers Amtsavis 1937.

Annonce fra byfestprogram 1946.

Redningskorpset ZONEN havde "Henvendelsessted" ved Bjerregaard fra 1938-1943

I 1930 forlader 2 initiativrige mænd Falcks Redningskorps og opretter deres eget redningskorps på Lolland-Falster, nemlig Zonen-Redningskorpset, i daglig tale bare ZONEN.

I løbet af bare 3 år blev ZONEN landsdækkende. Det skete ved at ZONEN over hele landet indgik aftaler med lokale entreprenører, typisk en lokal mekaniker med egen kranvogn.

I 1938 laver ZONEN aftale om et såkaldt ”henvendelsessted” med Johannes Bjerregaard. Han havde egen kranvogn i sit autoværksted, Vestergade 36. Henvendelsesstedet i Auning har formodentlig hørt under ZONEN i Randers.

Man kunne ikke ringe til henvendelsesstedet, da man ikke havde telefon, men netop skulle henvende sig for at få hjælp. Johannes Bjerregaards værksted ophørte med kranvogn i besættelses første år. Og i ZONENS oversigt over stationer og henvendelsessteder fra 1943, er Auning ikke længere med på listen.

I 1946 opretter ZONEN en station i Allingåbro. Herfra kunne man i Auning hente hjælp via telefonen. Stationen i Allingåbro havde 14 som telefon nummer.

Kort om Bjerregaard:

1936 Bjerregaard lejer bygningerne i Vestergade 36
1937 Bjerregaard vælges til Auning Tekniske Skoles bestyrelse
1937 Bjerregaard annoncerer i Randers Dagblad
1937 Bjerregaard er nr. 17 på listen over største skatteydere i Auning
1938 Zonen opretter et "henvendelsessted" ved Bjerregaard
1943 Zonen flyttes til Allingåbro. Bjerregaard sælger sin kranvogn
1945 Bjerregaards deltager Inger & Frederik Hansens sølvbryllup
1946 Bjerregaard er med i telefonbogen dette år
1946 Bjerregaard annoncerer i et byfestprogram
1949 Bjerregaard ophører med at drive værkstedet.

Shell logo fra 1948.

Edel og Johannes D. Bjerregaard ved Inger og Frederik Hansens sølvbryllup 1945.

Kurt's Autoværksted Industrivej 117

I 1973 bygger Kurt Nielsen, også kaldet Kurt “mekaniker”, et helt nyt værksted og privatbolig på Industrivej 117 (dengang Birkvej 8) med tilhørende benzinsalg, fra det danske selskab HAAHR.
Kurt var udlært og arbejdede som mekaniker hos sin far Alfred “mekaniker”, Østergade 32.
Han tilbyder sig med alt indenfor autoreparation og autotilbehør. Allerede i efteråret 1973, overdrager Kurt Nielsen værksted, tankstation og bolig til Henrik Schultz, Henriks Auto.

Merete Daugård og Kurt Nielsen på åbningsdagen i 1973.

Kurt's Autoværksteds annonce i Folkebladet 1973.

Folkebladet 1973.

Henrik's Auto Industrivej 117

Sonja og Henrik Schultz køber i 1973 Kurt’s Autoværksted, på Birkvej 8 (nu Industrivej 117). Henrik er fra Frederikssund og udlært mekaniker hos Nordisk Diesel. Han aftjener sin værnepligt i Jylland, hvorefter han og Sonja bosætter sig i Egebjerg ved Horsens.
  Henrik har en drøm om at få sit eget værksted. Ved et tilfælde kører de igennem Auning og synes at det er en flot egn. Senere finder de ud af, at der er et værksted, med tilhørende Haahr tankanlæg til salg. Kort efter er handelen en realitet. De kalder firmaet for Henrik’s Autoværksted.
  De kommer rigtig godt i gang, Sonja passer tanken og kiosken, Henrik står for alt værkstedsarbejdet. Allerede i 1978, er værkstedet blevet for lille,og der bliver bygget en vinkel til det bestående værksted, med to ekstra arbejdspladser.
    I 1983 har de 10-års jubilæum, og en lille navneændring, så det nu hedder Henrik’s Auto.
    Året efter, i 1984, skifter de brændstofmærke fra Haahr til det nye danske selskab, DK-Benzin. Samtidig bliver kiosken udvidet med flere forskellige varer. I 1987 bliver der sat tag op, så hele tankanlægget er overdækket.
  Efter flere år med en trofast kundekreds, beslutter Sonja og Henrik at sælge deres forretning og bygninger, til DK-Benzin i 1996. Henrik bliver ansat hos
Houlberg & Wittrup. og er der i ca. 4 år, indtil han stopper på arbejdsmarkedet.

Folkebladet 1973.

Folkebladet 1974.

I 1978 skrev Folkebladet følgende:
Udvidelse af værksted
En tilbygning til det eksisterende værksted giver mere end en fordobling af værkstedkapaciteten hos Haahr Benzin i Auning. Og denne værkstedudvidelse er en realitet, idet der i fredags blev holdt rejsegilde på den nye tilbygning. Sammen med håndværkerne fejrede Sonja og Henrik Schultz udvidelsen, som forventes at være klar til at tage i brug omkring 1. oktober.
  I øvrigt sker udvidelsen samtidig med, at det er fem år siden, Sonja og Henrik Schultz overtog servicestationen og værkstedet, som har været inde i en voldsom ekspansion i de fem år. Indvielsen af den nye værkstedstilbygning og 5-års fødselsdagen finder sted en gang i efteråret.

Haahr Benzin blev grundlagt af Olaf Haahr, Vejle i 1960.
Selskabet ophørte i 2015.

På Folkebladet billede ses Sonja og Henrik Schultz foran den nye tilbygning i 1978.

Tankstationen i 1980.

! 1983 ændres navnet til Henrik's Auto.

Henrik tanker sin Volvo 145. Foto fra 1983.

Annonce for 10-års jubilæet i 1983.

Haahr Benzin udskiftets med DK-Benzin i 1984.

DK-Benzin var en dansk kæde af selvejende, selvstændige tankstationer, som blev grundlagt i 1982. Selskabet blev først i 00’erne opkøbt af OK-Benzin, som valgte at nedlægge DK-Benzin i 2009.

Annonce for skiftet til DK-Benzin i 1984.

En kold januardag i 1985. Bemærk gastanken i venstre side af billedet.

Henrik Schultz, til venstre, beundre en flot bil foran værkstedet.

Birkvej med DK-Benzintanken i 1988 umiddelbart før Industrivej blev ført igennem ude fra Århusvej. Herefter blev Birkvej en del af Industrivej.

Annonce i Folkebladet 1988.

Annonce i Folkebladet 1989.

Tankanlægget er nu fuldt overdækket. Et tag som Henrik fandt hos en tankstation i Silkeborg. Foto fra 1987.

Annonce i Folkebladet 1996.

Annonce i 1996.

Annonce i Folkebladet 1996.

Ole's Biler, Industrivej 2

Først i 1980’erne startede Ole Vendelbo, en autohandel på Industrivej 2. Ole drev samtidig sin forretning, Ole’s Musik, som havde til huse i Østergade 49. I hans autohandel havde han ansat Per Sørensen, som mekaniker til diverse reparationer og klargøring af bilerne.
I 1985 overtager Per Sørensen forretningen og omdøber den til
Per’s Biler.

Per's Biler, Industrivej 2

Per Sørensen havde bl.a. arbejdet som mekaniker hos Nørgård Ost og senere Borden Ost. Først i 80’erne bliver han ansat hos Ole’s Biler på Industrivej 2. I 1985 overtager Per Sørensen forretningen på Industrivej 2, og kalder det nu for Per’s Biler. Han vil beskæftige sig med både bilhandel og reparation. I 1987 afhænder Per firmaet til pladesmed Erik Kristensen, som kalder det for Auning Auto og Plade.

Auning Auto og Plade, Industrivej 2

I 1987 starter Erik Kristensen, Auning Auto og Plade på Industrivej 2. Han overtager værkstedet efter Per’s Biler. Erik specialiserer sig i pladearbejde og handel med brugte biler.
I efteråret 1988 lukker Auning Auto og Plade på adressen starter
Løkke Auto- og Dækcenter.

Løkke Auto- & Dækcenter, Industrivej 2

I efteråret 1988 åbner Løkke Auto- & Dækcenter ApS, på Industrivej 2. Det er mekaniker Torben Jørgensen, der står bag firmaet. Han er specialist indenfor dæk, og vil desuden udføre diverse reparationer. Samtidig vil firmaet også beskæftige sig med salg af brugte biler. Der bliver gjort store tiltag i kampen om kunderne, såsom udlodning af Mallorca-rejse, Auto-stereoanlæg og dæk. Allerede i foråret 1989, åbnes der en ny afdeling i Ebeltoft, og i efteråret 1989 vælger Torben Jørgensen, at lukke sin afdeling i Auning. Adressen overtages af K.J. Auto.

Teksten til denne avisartikel i Folkebladet var:
Mekaniker Torben Jørgensen er rykket ind på adressen Industrivej 2 i Auning, hvor han har åbnet forretningen Løkke Auto- og Dækcenter Aps. Forleden var kunder, leverandørerer, forretningsforbindelser og andre interessede budt indenfor til en åbningsreception, hvor mekaniker Karsten Jeppesen blev præsenteret som Torben Jørgensens daglige medarbejder i firmaet. Det nye auto- og dækcenter forhandler alt i moderne udstyr til måling af bremser, styretøj og afbalancering samt tilbyder alt i reparationer og pladearbejde. På åbningsdagen kunne bilister gratis får udført en bremsekontrol på deres køretøj. Karsten Jeppesen og Torben Jørgensen ses her i værkstedet på Industrivej 2 i Auning.

Annoncer fra 1988.

J. Skjødt Automobiler, Industrivej 123

Jens Skjødt var udlært mekaniker hos Ford i Randers, senere blev han bilsælger hos bl.a. VW i Århus.
I 1977 køber han ejendommen Birkvej 2 (nu Industrivej 123) af Anna og Bruno Adelsbøl. Her starter han sin autohandel, Jens Skjødt Automobiler. Jens laver selv lettere mekaniske reparationer, samt klargøring af bilerne til salg.
   Han har altid omkring 10 biler udstillet på plænen foran forretningen, som er et godt blikfang med de mange forbipasserende.
   Jens Skjødt driver sin bilforretning i over 30 år, men omkring 2008 vælger han at lukke forretningen.

Den nye forretning omtales i Folkebladet.

Den nye forretning omtales også i Randers Amtsavis.

Skjødt Automobiler.JPG

Bygges i 1973 af Bruno Adelsbøll, som også ejede Auning Cafeteria. Sælges i 1976 til Jens Skjødt Automobiler. Sælges til tømrerfirmaet DownTown. I 2023 lejes ud til pladeværksted. 

Sørens Karosseriservice, Industrivej 123

I 2022 starter Søren Brøns op med sit nye firma, Sørens Karosseriservice på Industrivej 123. Søren kom fra Bornholm, han havde noget forbindelse med K. J. Auto, som han laver noget karosseriarbejde for. Desuden lejer han plænen ud til udstilling af deres biler. I 2024 ser Søren sig desværre nødsaget til at lukke p.g.a helbredsmæssige årsager.

G. K. Christensens autoværksted Vestergade 33

Midt i 1930’erne bygger Georg K. Christensen Esso tankstation og værksted, på Vestergade 33. Han gør i alt indenfor autoreparation, med speciale i de engelske biler fra DOMI autoimport (Morris, MG, Triumph o.lign.). Omkring 1965 sælger han forretningen til Jens Skotte Møller. Foto fra 1959.

Annonce fra 1953.

Annonce fra 1948.

Jens Skotte Møller Vestergade 33

Omkring 1965 køber Jens Skotte Møller Esso tankstation og værksted af Georg K. Christensen. Jens Skotte Møllers søn Erik Skotte Møller arbejder samtidig på værkstedet. I 1974 køber Erik Skotte Møller Chevron tankstationen på den anden side af gaden (Vestergade 42A). I 1974  sælger Jens Skotte Møller tankstation og værksted til Lis og Leo Rasmussen.

Lissi og Hugo Jensen Vestergade 33

I 1976 køber Lissi og Hugo Jensen, Esso tankstation. De driver den til 1982, hvorefter den lukker. Derefter er det slut med benzinsalg og værksted på Vestergade 33. Kort tid efter udlejes værksted til Auning VVS.

4 annoncer fra 1977.

Erik Skotte Møller Vestergade 42A

Erik Skotte Møller køber i 1974 Chevron servicestationen på Vestergade 42A, af John Jensen. Erik Skotte Møller har hidtil været ansat hos sin far Jens Skotte Møller, Esso service, Vestergade 33.
    I 1983 bygger Erik servicestationen om. Bygningen får høj rejsning, der kommer ny værkstedsport og der kommer et helt nyt tankanlæg. Erik har Chevron smøremidler og brændstof til 1984, hvor Chevron indstiller aktiviteterne i Danmark og det overtages af Texaco. I 1988 sælger Erik Skotte Møller til Jørgen Poulsen,
JP Biler.

Erik Skotte Møller ved servicestationen, der har fået høj rejsning, ny port og helt nyt tankanlæg 1983.

Servicestationen med Chevron benzin i 1979.

I 1984 indstiller Chevron aktiviteterne i Danmark og tankstationerne overtages af Texaco.

Erik Skotte Møllers annoncer ved overgangen fra Chevron til Texaco i 1984.

Annonce fra 1985.

Ejvind Madsen Vestergade 42A

Ejvind Madsen var udlært mekaniker hos Alfred mekaniker i Østergade 32, først i 50’erne.
    I 1954 overtager han servicestationen Vestergade 42A, med tilhørende Caltex tankanlæg, fra
Marius C. Mortensen. Efter et par år ansætter han Willy Caltex Kristensen, som mekaniker på værkstedet. Omkring 1960 overdrager Ejvind servicestation og tankanlæg til Willy Caltex Kristensen  og Svend Jespersen.
    I 1962 lejer Ejvind Madsen en mark (der hvor SuperBrugsen ligger i dag) af Poul Søgård Jensen, Kirkegade 13. Der starter han autohandel/værksted. Han driver virksomheden der, til 1974, indtil Poul Søgård Jensen sælger grunden til Brugsen, som bygger der i 1976.
    Ejvinds søn Kurt Madsen bor på Vestergade 44, der lejer han udbygningerne og indretter der autohandel og værksted. I 1985 sælger han bygningerne til John Kristensen,
John's Auto. Ejvind Madsen dør i 1992.

Servicestationen i 1957.

En ung Ejvind Madsen.

Ejvind ved sin varevogn.

Kø ved Caltex stationen i 50’erne, grundet mangel på brændstof.

Der arbejdes på en flot Renault 4CV.

Autohandelen på det der senere blev til Centervej. Billedet er taget lige der hvor SuperBrugsen ligger i dag.

Noget af bygningerne på Centervej.

Ejvind Madsens børn ved bilerne.

Peer “Biltema” og Ejvind Madsen.

Den grafiske branche.jpg
Firmabiler.jpg
Træindustrien.jpg

Måske har disse emner også din interesse?

©2023 by Auning Borgerportal. Skabt med Wix.com

Auning Bymuseum

Kontakt gerne:
Henning Millard
Vestervænget 4, 8963 Auning

Mobil: 41944081
henningmillard@gmail.com

Eller:
Jens-Ole  Johnsen

Linde Allé 57, 8963 Auning
Mobil: 2336 4098

Mail: jojo56@live.dk

Har du rettelser eller tilføjelser?

Følg Bymuseet på Facebook

bottom of page