Østergade 8 opføres i 1890. Formodentligt som en lægebolig, idet Jens Erik Mehlsen fortæller, at hans mor mente, at lægeboligen, Østergade 8, blev opført af en kreds af borgere, - måske med sognerådet i spidsen - for at få en læge til byen. Auning havde nemlig ingen læge dengang. Skulle man dengang til læge, måtte man valfarte til Allingåbro, Ørsted eller Randers.
Allerede året efter opførelsen af lægeboligen kom læge Fergo til at bo og have lægepraksis her. I de næste 88 år har 5 læger haft praksis her. Lægeboligen var placeret på en ca. 5000 m2 stor grund. Grunden blev efter lægehusets opførelse på Centervej 14 solgt og haven blev udstykket med 10 ejerboliger på en stikvej, der fik navnet Doktorparken.
Jens Erik Mehlsen fortæller: Min far, A.F. Mehlsen, var læge i Auning og havde en automobil af mærket Opel Super Six fra 1939 med nr-plade: V 3461 fra ca. 1952. Senere købte han en anden bil af mærket Vanguard Phase, med samme indregistreringsnummer. På det ene billed er campingvognen efterspændt og klar til en tur ud i ferielandet.
F. Mehlsens navneskilt der hang på døren til lægeværelset her i Østergade 8.
På billedet ses læge Mehlsen under bestættelsen på vej gennem Østergade for at komme på sygebesøg. Den store bygning i højre side er Auning Plejehjem. Foran plejehjemmet ses huset hvor boligforretningen i dag holder til.
Læge Lichtenberg overtager i 1903 en praksis og en bolig i Børkop. Formodenlig forlader Lichtenberg ved denne lejlighed Auning.
Jyllands Posten havde denne omtale ved læge Lichtenbergs død i 1910. Heraf fremgår det, at Lichtenberg tidligere havde en stor praksis i Auning.
I den ældste telefonbog er fra 1901, med kun 9 abonnenter, fremgår det at læge Lichtenberg har nr. 5.
I dette klip fra Randers Dagblad i 1905 nævnes læge Mussmann som en af talerne ved en stor afholds- og folkefest i Porsbakkerne. Så Mussnann har rimelig hurtigt taget over efter Lichtenberg rejste til Borkop.
Denne lille annonce i Randers Dagblad viser at læge C. Lichtenberg fra den 7. januar 1894 er at træffes i lægeboligen. Desværre fremgår det ikke hvor denne lægebolig ligger i Auning. Det er formodenlig på dette tidspunkt Lichtenberg etablere sig som læge i Auning.
Læge P. Fergo er formodentlig den første læge, som har boet i den nye lægebolig Østergade 8, som var opført i 1890 for netop at få en læge til at praktisere i byen. Fergo praktiserede fra 1. maj 1891 til sidst i marts 1893. Fergo ejede et enspænder-køretøj, som han brugte til lægebesøg. Fergo tog sig godt betalt. 1 kr. pr. mil = ca. 7,5 km. Efter Fergo kom læge C. Lichtenberg i 1894 til byen.
Læge Vergo er nævnt under Auning i denne vejviser for Randers Amt i 1891. Formodenlig er det en fejl. Der skulle nok have stået "Fergo". Det passer ihvertfald tidsmæssigt og med flere annoncer i samme periode med navnet "Fergo".
Østergade 8 opføres i 1890. Formodenlig som en lægebolig, idet Jens Erik Mehlsen fortæller, at hans mor mente, at ”Lægeboligen” Østergade 8, blev opført af en kreds af borgere, - måske med sognerådet i spidsen? - for at få en læge til byen.