top of page
Hvad skete der de første 10 år?
Auning-Hallens aktivitetskalender var rigtig godt booket allerede dengang hallen blev indviet i 1967. Det var ikke kun de traditionelle sportsaktiviteter der fyldte hallen, men i høj grad også større sportsarrangementer, kæmpe bankospil, vilde ungdomsballer, store koncerter og en lang række event-arrangementer.
Vi har herunder samlet et udpluk af de mange aktiviteter der prægede hallen de første 10 år. Vi har delt dem op i otte grupper:
Fra det politiske møde i 1976 i Auning-Hallen mellem Anker Jørgensen og Mogens Glistrup. Dette møde blev omtalt i TV2-serien om Anker Jørgensen i 2024.
Politiske møder i Hallen
Der var store politiske arrangementer, vedrørende bl.a. EF-afstemning og det berømte “jordskredsvalg”, men også politiske møder med lokalpolitisk indhold.
Politisk duel op til "jordskredsvalget" den 4. december 1973.
1969
Valgmøde mellem statsminister Hilmar Baunsgaard og Jens Otto Krag i forbindelse med folketingsvalget den 21. september 1971.
Se Baunsgaard og Jens Otto Krags autografer i gæstebogen her.
1971
1969
Bankospillene
Bankospillene blev holdt hver søndag i “bankosæsonen”, det vil sige efterår og vinter. Det var de største spil på Djursland, med mange store og flotte gevinster. Man kunne også købe amerikansk lotteri, som ekstra spil. Folk kom i busser og privatbiler fra både Randers og hele Djursland. Det samlede omkring 6-800 mennesker på en aften, så det gav en god indtægt til de arrangerende foreninger, AIF og Håndværker- og Borgerforeningen, og til Auning-Hallen med salg af drikkevarer mm.
Specielt bankospillene i efteråret 1969, var et tilløbsstykke, hvor man spillede om et farve-TV! Der var 10 søndagsspil, for hvert kort man købte, fik man en nummereret pladebillet. Så på pladebilletterne fra alle 10 spil, trak man lod om et farve-TV, den sidste spilleaften, søndag den 14. december. Det udtrukne nummer skulle være i hallen. Så det er nok ikke for meget sagt, at der aldrig har været flere mennesker i hallen, ca. 1200, den aften. Nævnes skal også at i 1971, optrådte familien Andersen med lille Bo, før og efter bankospillet.
I nedenstående dokument har vi samlet en række annoncer, der giver et godt billed af de mange forskellige bonkespil der har været de første 10 år efter Auning-Hallen blev taget i brug.
Ungdomsballerne
Efter at Auning-Hallen var blevet indviet i 1967 blev alle de store balaftener som, fastelavn, påske, pinse og nytår blev flyttet fra Auning Kro til hallen. De blev arrangeret af Auning Idrætsforening. Det var store aftener, altid med topnavne, også topløse pigeorkestre, og minimum to orkestre pr. aften. Så der blev spillet musik, non-stop hele aftenen. Hallen blev delt i 3 lige store dele med borde og barer i hver ende og i midten var scene og dansegulv. Der var mellem 7 til 10 balaftener om året. Og der var stopfyldt hver gang.
Bal for de unge på 40
og Palmehave
Bal for DE UNGE PÅ 40 og PALMEHAVE var det samme, det var kun navnet til forskel. De blev arrangeret af Auning Idrætsforening eller Auning Håndværker- og Borgerforeningen. Det var en aften for et voksent publikum med spisning og dans. Hallens køkken lavede selv menuen. Og med det store publikum gav det en rigtig god omsætning i barerne.
Der var altid topnavne på plakaten og non-stop musik hele aftenen. Hallen blev delt i 3 lige store dele, med borde og barer i hver ende og i midten var scene og dansegulv. Der var pyntet op med kulørte lamper og lignende. Der var 3 til 5 festaftener om året, med fuldt hus hver gang.
1969: Et stort, stort arrangement. Danmarks sjoveste mand, Dansktopstjerne, en helt ny stjerne Eddie Skoller og med Jørn Grauengårds orkester, kunne det ikke gøres bedre.
Se autografer i gæstebogen her.
Flower Power tøj - Ulla Pia
1978: Kaj Løvring med parodier bl.a. på datidens politikere. Dans med Birthe Kjær og Preben Lundorff hele aftenen, samt mad og drikke. Hvad mon der var i forårsgryden?
Sømandspotpourri - Kaj Løvring
1974: Daimi og Dirch kendt fra bl.a. “Hvem har du kyssed i din gadedør”. Garanti for en festlig aften.
Hvem har du kyssed i din gadedør - Daimi og Dirch
1973: Gustav og Bent var bare på toppen, hvem husker ikke “Hønsefarmen”? Bjørn Tidmann var et sikkert hit på plakaten.
Den rige og den fattige - Gustav og Bent
1972: Det gamle gulv havde slået buler og det nye lagt. Så skulle det da indvies med en dans og en fest.
1978: Intet kunne måle sig med et Johnny Reimar party. Der kom mange mennesker og blev solgt godt i baren. Et sikkert hit.
Se autografer i gæstebogen her.
Sofus har været her - Johnny Reimar
1978: Danmarks sjoveste mand på scenen. Det har været en aften med ondt i lattermusklerne. Og alt udsolgt. To annoncer i to forskellige aviser.
Mudderkliren - Dirch Passer
1974: En aften med Jørgen Ryg, kunne ikke gå galt. Tænk bare på monologer som “Min kone vil skilles” og “Enlig far”. Med Millers showorkrster fra Ålborg, fik man et orkester der havde været på besøg nogle gange, som kunne levere varen.
Min kone vil skilles - Jørgen Ryg
1972: Underholdning ved Danmarksradios drengekor. Og derefter tyrolerbal. Se i øvrigt at der gik bus fra både Ø. Alling og Fausing.
800 til palmehave i Auning-Hallen!
På større restauranter var der tit en palmehave, eller blot en sal med grønne planter, hvor der blev holdt sammenkomster med et stort danseorkester. Auning ville ikke stå tilbage for dette storbyfænomen, og Borgerforeningen og Auning-Hallen gik sammen om en række palmehaver lørdag aften. I nov. 1970 deltog der 800 til et palmehavearrangement i Auning-Hallen. 10 sports-danserpar fra Ringgaards Danseinstitut i Århus startede aftenen med en danseopvisning. Musikken blev leveret af Danmarks Radios Palmehaveorkester med kapelmester Svend Ludvig og Katy Bødtker som solist. I 1973 annonceres en palme-haveaften med et 16 mands tyrolerorkester og Svend Åge Espensens Radiodanseorkester.
1973: Tidens hotte par, Krogsgaard kendt fra TV, og Dansktoppens lysende stjerne. Med mad og dans, sådan!
Se autografer i gæstebogen her.
Jeg skal aldrig til bal uden trusser - Birthe Kjær
1970: Danseopvisning, og det helt rigtige palmehaveorkester Svend Lundvig, Katy Bødtger som sangerinde og Albini kvartetten i pausen, det kunne ikke gå galt.
Så går vi til enkebal - Katy Bødtger
1972: Gustav og Bent et umage par, men fantastisk underholdende, sammen med revysangerinden og skuespilleren Åse Werrild. Rammerne var i orden til en sjov aften.
Se Aase Werrilds autograf i gæstebogen her.
Se Gustav og Bents autografer i gæstebogen her.
Når bare vi er venner - Gustav og Bent
1970 Modeshow med journalisten Poul Sabroe og hvem ville ikke gerne vinde en Mallorcarejse? Danmarks bedste orkester Svend Nicolaisen med sangerinden Bente Merete, fra musicalen “Hair”. Det var et flot, flot arrangement.
Se autografer i gæstebogen her.
Svends dansktop - Svend Nicolaisen
1970: Svend Lundvigs orkester, Dansktopstjernen Katy Bødtker og “Eskild fra Svendborg” som figuren hed, der gjorde Kai Løvring berømt. Denne fantastiske aften for kun kr. 16,00.
Se autografer i gæstebogen her.
Eskild - Kaj Løvring
1972: Revysangerinden og skuespilleren Lily Broberg, med dansktopstjernen Pia Ortkær og et rigtig palme-haveorkester. Det har været en aften med omsætning i baren.
Se autografer i gæstebogen her.
En jeg kan elske - Pia Ortkær
1973: Kæmpe tyroleraften med dans til stort tyrolerorkester og det berømte Sv. Å. Espersens orkester. Det kan hurtigt blive en varm aften, på den årstid.
1974: Partybølgen skyllede i over landet. Der blev skålet og sunget med, det var aftener der trak fulde huse. Hvem husker ikke Johnny Reimar partypladerne? Se autografer i gæstebogen her.
Sikken en fest - Johnny Reimar
1971: Et stort reklameshow i Auning-Hallen, hvor de fra radioen populæreste kunstnere var på hele aftenen med lokale "myggestik", "Hvornår var det nu det var" og anden underholdning. Lokale deltagere i gættelegene deltog.
Se autografer i gæstebogen her
Hvornår var det nu det var - Claus Walther
1971: Den store TV-stjerne Otto Leisner, kendt fra utallige programmer, sangerinden kendt Giro 413, Raquel Rastenni og Dansktoppens Bjørn Tidmand. Endnu et stort og dyrt arrangement. Se autografer i gæstebogen her.
Heksedansen - Raquel Rastenni
1971: To store Dansktopstjerner og Svend Lundvigs orkester hele aftenen. Bjørn Tidmand sammen de lokale syngepiger Gitte, Sinne og Sanne fra Nørager. En stor aften.
Se autografer i gæstebogen her.
Rosen er rød - Bjørn Tidmand
1973: And og tyrolermusik - garanti for en glad aften.
1973: Stort lørdagsarrangement i forbindelse med sommerfesten.
Quando, Quando - Dario Campeotto
1979: Stort jazzarrangement i forbindelse med sommerfesten.
Se Papa Bues autografer i gæstebogen her.
Se Æ Bindstouws autografer i gæstebogen her.
Lyt til Papa Bue her:
Everybody loves saturday night
Discoteque Underground
Discoteque Underground startede i efteråret 1971, det havde til huse i kælderen, i rummet til venstre, hvor der havde været skydebane. Det var et alkoholfrit diskotek, som havde åbningstid hver fredag fra 19.30 til 24. Det blev startet at fotograf Kjeld Holm og Svend Ove Mogensen, som også byggede højttalere og forskelligt inventar. Man forsøgte med koncerter, det blev dog kun til en enkelt. Der var noget modstand omkring koncerterne og i løbet af 1972, sluttede hele det gode tiltag desværre.
1971: Discoteque Undergrounds første arrangement i kælderen i Auning-Hallen.
1972: Discoteque Undergrounds første og desværre sidste koncertarrangement.
1972: I forbindelse med Johnny Cash koncert i København sender DR-TV en koncert med Johnny Cash fra Radiohuset som Discoteque Underground viser på et 28" farve-fjernsyn.
1971: Fredagsdisco.
Gasolin laver lydprøve i Auning-Hallen.
Koncerter i Auning-Hallen
Der var fire kæmpenavne som gav koncert i Auning-Hallen. Den første var Savage Rose med Annisette, med diskotek Viking, Pindstrup, som arrangør i 1969. Gruppen havde lige udsendt deres første LP og haft en kæmpehit med A Girl I knew. Det var i hvert fald, noget anderledes musik, end man havde hørt hidtil. Der var fuldt hus og koncerten fik en flot kritik.
Lyt til The Savage Rose her:
A Girl I Knew
Open Air Shop
I 1974 gæstede den tyske sanger Freddy Breck med orkester Auning-Hallen. Med Auning idrætsforening og håndværker og borgerforening som arrangør. Han havde voldsom succes med bl.a. to kæmpehit Überall auf der Welt og Rote Rosen. Koncerten blev en kæmpesucces, ja, det siges at Freddy Breck fældede en tåre over succesen.
(Se Freddy Brecks autograf i Auning-Hallens gæstebog).
Rote Rosen
Lyt til Freddy Breck her:
Überall Auf Der Welt
De største som gæstede Auning-Hallen var: Gasolin. Med Auning Idrætsforening som arrangør, gæstede de Auning seks gange. Specielt var det deres koncert i januar 1976. På denne turné, skulle der indspilles til deres livealbum Gasolin’ live sådan. I følge bogen om Sweet Silence Studioet brugte man tre steder at indspille fra, det var: Tivolis koncertsal, Fyns Forum og Auning-Hallen, der havde perfekt akustik pga. træloftet. Der er numre fra Auning-Hallen på pladen, men ingen kan med sikkerhed sige hvilke. Med når Danmarks største rockband gæstede Auning-Hallen, var der garanti for udsolgt hus.
(Se Gasolin's autografer i Auning-Hallens gæstebog her).
Lyt til Gasolin her:
Rabalderstræde
Det var Inga, Katinka og ...
Bagsiden på coveret til Gasolin’ live sådan: Ligner det ikke de gamle omklædningsrum i Auning-Hallen? Eksempelvis de hvide fliser?
Den eftertragtede billet fra 1976, hvor man indspillede til pladen "Gasolin Live Sådan".
I 1977 kom Shu-bi-dua på besøg. De var på det tidspunkt på toppen af deres karriere, de havde lige udgivet deres 4. LP “Shu-bi-dua 4”, den indeholdt bl.a. nummeret “Vuffeli-vov”, et nummer som alle kender i dag. Så når den, og numre som “Fed rock”, “Stærk tobak” og “Hvalborg” er blevet spillet den aften, har hallen med garanti været på kogepunktet. Michael Bundesen og de andre medlemmer i Shu-bi-dua, var et band som havde fans på tværs af mange årgange.
Lyt til Shu-bi-dua her:
Stærk tobak
Hvalborg
Sportsbegivenhederne
Der masser af stævner med indefodbold, både showfodbold med kendte aktører, vejfodbold og firma- og klubstævner. Boksning med Randers Atlet Club som arrangør, var også en stor succes.
1972: Et hold af gamle landsholdsspillere tog rundt i landet med et indefodboldshow. Krydret med lokale divisionsspillere.
Se autograferne i Auning-Hallens Gæstebog.
1975: Gadefodbold, fest, mad og spiritus! Bare alle slap derfra med liv og lemmer i behold?
1972: Det må have været forløberen for Brix Cup.
1971: Både boksestævnet og ballet om aftenen, har sikkert givet “smæk for skillingen”.
1975
1969
Annonce fra 1969. Bemærk at der annonceres med at alle gymnastikpigerne deltager ved ballet.
Byfester og jubilæumsfester
I de første 10 år blev der arrangeret flere store fester, bl.a. sommer-, jubilæums- og indvielsesfester, der kunne strække sig over flere dage. der var blandt andet Stjerneskudsfesterne, de mere almindelige sommerfester, Idrætsforeningens 60- og 70-års jubilæum og festligheder i forbindelse med indvielse af svømmehallen.
1968: Sjerneskudsfest. Bal fire aftener i træk. “Pigtrådsmusik” konkurrencen blev vundet gruppen “Doorsteps” fra Ryomgård. Der har været fuld fart på.
1968
1969: Et flot, flot program. Dog havde man ikke bal søndag aften, men fyrværkeri.
Se Wild-west-show's autografer i gæstebogen her.
Se Birthe Kjærs autograf i gæstebogen her.
Sommerfesten 1969
Arrividerci Franz - Birthe Kjær
Når det bli’r sommer igen - Bjørn Tidmand
1973: Et stort flot anlagt program. Se autografer i gæstebogen her.
Du burde købe dig en tyrolerhat - Johnny Reimar
1974: Igen et stort anlagt program, med bl.a. optog, Johnny Reimar party, banko og fyrværkeri.
1975: Fem foreninger om sommerfest arrangement. Man lukkede ikke før søndag aften kl. 23.
O solo mio - Dario Campeotto
1977: Igen var de fem foreninger sammen. Festen var flyttet til august. Flot stort program med underholdning af store kendte navne.
1977
1977
Det bli’r aldrig som det var i gamle dage - Peter Belli
Yes Sir that’s my baby - Papa Bue
1979: Stort sommerfestprogram i anledning af AIFs 75-års jubilæum.
1964: Idrætsforeningens 60-års jubilæum. Et kæmpe stort arrangement over 7 dage med underholdning og sport. Drømmen om en idrætshal var startet.
1971. Indvielse af svømmehallen. En fest for hele byen. Nu hed det Auning-Hallerne.
Klaus Jørgen - Grethe Sønck
1964
Føssesda’ - Hannah Bjarnhof
1974: Idrætsforeningens 70-års jubilæum. Stort sport arrangement hele ugen og med afsluttende fest for aktive på Auning Kro.
1974
Edelweiss - Erik Hansen
Nyboders pris - Elga Olga
1969: Mange foreninger var gået sammen til en storslået aften.
Se Erik Hansens autograf i gæstebogen her.
Se Elga Olgas autograf i gæstebogen her.
1969.
1973 Loppemarked og anden underholdning, derefter banko med bl.a. udenlandsrejser som gevinster.
1974: De fem foreninger med gratis juletræsfest.
1973: Ja, der skete virkelig noget ved hallerne. Tankerne om en ridehal var allerede i gang!
1975: Igen de fem foreninger sammen om året juletræsfest.
Tryk på - Shu bi dua
1977: Svømmerhal åbner igen, landspokalturnering på stadion, hyggeaften ved indgangspartiet. Og ikke mindst kæmpe koncert med tidens største navn: Shu-bi-dua.
1970: Det har været en af de helt store dage, med loppemarked, underholdning, bal, o.lign.
1971
Tre af deltagerne i Sønderhald Messen 1972.
Udstillingsmesser mm.
Fantasien var stor, når det gjaldt om at få arrangementer til hallen. Med forskellige arrangører var der: Messer, modeopvisninger, loppemarkeder, Dannebrogsjubilæum og lignende.
Her i vores hus - Raquel Rastenni
1967: Et af de første rigtig store arrangementer i hallen. Det sluttede ikke før søndag kl. 22.
Alle går rundt og forelsker sig - Grethe Mogensen
1969: Messen kørte i samme gear, med rigtig mange besøgende, en stor succes. Se autografer i gæstebogen her.
1968: Succesen fortsatte som året før.
Jeg er ked a’ den hænger ned a’ - Lille Palle
1977: Den lokale messe hed nu Auning-messen. Og som altid med virkelig gode navne på scenen.
1970.
Cassatchok - Birthe Kjær
1972: Efter kommunesammenlægningen hed den nu: Sønderhaldmessen. Med lokale optrædende på plakaten.
Hallo godmorgen - Bjørn & Okay
1978: Maates forbrugermesse sammen Auning Handelsudvalg holdt Hobby og fritidsmesse. Den flotte underholdning skal have styrket købelysten.
1977
1974: Lokal modeopvisning med underholdning og gaveshow.
Ska’ vi sove eller hva’ - Cleo
1969
Kvit eller dobbelt - Otto Leisner
1969: Stor modeopvisning med den populære tv-stjerne Otto Leisner. Adgang gennem tælleapparater og med både stå- og siddepladser.
1969: Sjov og show med gigantloppemarked. Se autografer i gæstebogen her.
Det varme vand - Carl Nielsen
Teater og skuespil
1973: Historien om den usynlige kanin Harvey.
1972: Lokale tekstforfattere og skuespillere ved revyen. Derefter palmehavebal. Der kunne også købes ståpladser.
1978: Operette, det var noget nyt, i forbindelse med høstfest.
Diskotek "Viking"
Diskotek “Viking”, var et sodavandsdiskotek fra Pindstrup, der havde til huse i “Landbohjemmet” i Pindstrup. Det var en del af den lokale idrætsforening “Viking”, der havde en meget engageret formand i Kaj Lykke. De lejede Auning-Hallen i 1969, til fire virkelig store arrangementer. Først en koncert med bandet Savage Rose med sangerinden Annisette, derefter tre store bal eftermiddage/ aften arrangementer med store, dyre navne som: Red Squares, Teenmakers og Young Flowers
Evenings Child
Lyt til The Savage Rose her:
Long Before I Was Born
Red Squares
RED SQUARES, var et engelsk band, der kom til Danmark i 1966. De fik med det samme tordnende succes med deres flotte vokalharmonier. De udgav to Lp’er og en række succesnumre som “Sherry”, “People Get Ready” og “Big Girls Don’t Cry”. Gruppen var denne aften, i Auning-Hallen, med de originale medlemmer, (se autografer i Auning-Hallen gæstebog) men ellers var det med skiftende medlemmer gennem mange år. Gruppen stoppede endeligt i 2018, da den sidste af de originale medlemmer, forsangeren David “Geordie” Garriock, døde.
Lyt til Red Squares her:
Sherry
People Get Ready
TEENMAKERS, en rock/pop gruppe fra Ringsted. (Se autografer i Auning-Hallens gæstebog). De havde vundet Danmarksmesterskabet i beat-musik i 1964, været opvarmning til koncerten i KB-hallen med The Hollies i 1966 og spillet i bl.a. Hithouse i København, samt andre store steder, rundt om i landet. De havde hits som “Mo’reen”, “Angela” og “La la la (She gives me love)”. Teenmakers stoppede i 1989.
Lyt til Teenmakers her:
Angela
YOUNG FLOWERS var den første danske psykedeliske powertrio. Den bestod af: Peer Frost, guitar. Peter Ingemann, bas og Ken Gudman, tommer. (Se autografer i Auning-Hallens gæstebog.) De blev kendt fra TV ungdomsserien fra 1967, “Blomsterpistolen”, hvor de leverede musikken. Herfra blev nummeret “Oppe i træet” et hit. De var kendt for at spille så højt, at man havde svært ved at holde håret på hovedet, en stærk oplevelse i ‘69.
Efter Ken Gudmans død i 2003, blev han erstattet af Søren Berlev (Gasolin’). Young Flowers er stadig aktiv i dag, hvor medlemmerne har en alder på mellem 70 og 80 år.
Lyt til Young Flowers her:
Oppe i træet
Randers Amtsavis den 13. oktober 1969.
bottom of page